AmCham: Bliže EU - više investicija

Američka privredna komora u Srbiji smatra da je preporuka da se Srbiji dodeli status kandidata za prijem u EU vrlo pozitivan signal za njenu evropsku budućnost.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

12:02

Default images

"Za Američku privrednu komoru, kao poslovno udruženje koje okuplja najveće investitore, ova tema je posebno značajna, jer su evropske perspektive Srbije ključni faktor u privlačenju direktnih stranih investicija", rekao je predsednik te komore Miloš Đurković.

Kako je istakao Đurković, jedan od prioriteta u radu Američke privredne komore u poslednjih 10 godina bio je i podsticaj Srbiji u približavanju evrointegracijama, jer to garantuje ubrzano unapređenje poslovnog okruženja i harmonizaciju regulative sa EU standardima.

Američka privredna komora, prema njegovim rečima, čvrsto veruje da evropske integracije predstavljaju veliku šansu za Srbiju na polju modernizacije važećih propisa i uvođenja svetski priznatih poslovnih standarda, ali i da predstavlja garant dugoročne posvećenosti zemlje unapređenju poslovnog okruženja.

"Naravno, ispunjavanjem uslova u pretpristupnoj fazi, Srbija postaje deo šireg regionalnog tržišta koje funkcioniše po sličnim pravilima, a to povećava šanse za nove investicije", rekao je Đurković.

Američka privredna komora u Srbiji okuplja 160 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno investirale više od devet milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: