Orbović: Vlada nije ispunila ništa

Predsednik Saveza samostalnih sindikta Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović ne isključuje mogućnost da taj sindikat samostalno izađe na izbore.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2011.

01:05

Default images

On kaže da nijedna stranka u Narodnoj skupštini ne zastupa na adekvatan način interese zaposlenih u Srbiji.

Orbović navodi da "danas, kada je oko 200.000 radnika ostalo bez posla, kada se standard vrtoglavo srozao, kada plate kasne i po nekoliko meseci, naš sindikat ne može da ostane po strani“.

Prvi čovek Samostalnog sindikata kaže da “sada imamo deklarativno socijaldemokratsku vladu koja se busa u prsa, ali nam ne teku med i mleko. Oni su obećali 200.000 novih radnih mesta, a umesto toga dobili smo toliko otkaza. Neprirodno je da se ne ispuni skoro nijedno predizborno obećanje“. Zato i tražimo način da pritisnemo vlast kako bi se ova sumorna slika promenila. Znajte da svoju osnovnu delatnost nećemo zanemariti ukoliko zakoračimo u politiku", rekao je on.

Orbović, na pitanje koliko radnika bi moglo da ostane bez posla tokom drugog talasa krize, odgovara da procene idu čak i do 150.000 otkaza.

On naglašava da nas “to čeka ukoliko Vlada ne preduzme nešto da ublaži taj drugi udar. Najviše će biti ugrožene uslužne delatnosti i građevinarstvo“.

Sindikalni lider kaže da se boji da bi, iako pregovarački sto uvek ima prednost, u slučaju novih otkaza i produbljivanja krize buknuo bunt koji se teško kontroliše. Pogledajte samo šta se ne tako davno dešavalo u Londonu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: