LDP: Manji deficit, mrtva privreda

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže da Vlada namerom da smanji deficit odlaganjem plaćanja privredi, preti da definitivno uništi srpsku privredu i ekomomije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.09.2011.

13:38

Default images

"Iza najave Vlade da će rebalansom budžeta uštedeti 80 miliona evra 'promenom dinamike plaćanja' za infrastrukturne projekte, krije se namera da se izvođačima radova, dobavljačima i privredi još neredovnije plaća za obavljene poslove, čime će definitivno biti uništeni građevinski i drugi sektori privrede, a lančano i cela ekomomija", naveo je Jovanović.

On je kazao da se privredi duguje više od milijardu evra, a da Vlada namerava da knjigovodstveno smanji deficit tako što će plaćanje za izvedene poslove prebaciti u 2012. godinu. "Umesto da prihvati predlog LDP, uvede red u javna preduzeća i ograniči rok za svoja plaćanja na 45 dana, Vlada nastavlja konfuznu i paničnu ekonomsku politiku, ispostavljajući privredi i građanima račun za lutanja i odlaganje neizbežnih reformi", ocenio je on.

On je kazao da je jedino što je u Srbiji nemoguće odložiti plaćanje PDV-a, akciza i obaveza prema istanjenom državnom budžetu.

"Privreda prinudno kreditira haos u državi, plaćajući cenu za propagandne iluzije o mrežama mostova, puteva i 'jeftinih' stanova čija izgradnja traje pet puta duže nego u bilo kojoj uređenoj zemlji", ocenio je lider LDP.

Kako je dodao, deficit zdravih reformi i odlivanje novca na populističke besmislice ne mogu se večito pokrivati dugovanjima prema onima koji su obavili poslove i u nemogućim uslovima radili za državu koja je ovde "najgori mogući poslodavac i naručilac posla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: