Koridor 10 gradiće i Azerbejdžanci?

Za izgradnju Koridora 10 na preostalim deonicama sve se više interesuju građevinske kompanije sa Dalekog istoka.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

09:10

Default images

"Strane kompanije u poslednje vreme pokazuju sve veće interesovanje za izgradnju deonica Koridora 10“, kaže predstavnica "Koridora Srbije" Sanja Stavrić.

Ona navodi da „osim iz zemalja u okruženju sada su zainteresovani i građevinari sa Dalekog istoka, na primer dosta ih ima iz Kine i Azerbejdžana".

Za svaku deonicu u postupcima pretkvalifikacije bude zainteresovano više od 30 građevinskih firmi. Stavrićeva je kazala da se svi planirani tenderi realizuju u skladu sa rokovima i da će do kraja ove godine na čitavoj trasi Koridora 10 kroz Srbiju biti otvorena gradilišta. Predstavnica Koridora Srbije je rekla da su radovi trenutno u toku na severnom kraku, istočnom na delu od Dimitrovgrada do Pirota (istok) i obilaznici oko Dimitrovgrada. Uskoro treba da počne izgradnja dva tunela na toj obilaznici - Pržojno Padina i Progon, kao i autoput na deonici Crvena Reka - Čiflik kod Bele Palanke.

Stavrićeva je navela da se na jugu prema makedonskoj granici izvode radovi od Vranja do Bujanovca na deonici Donji Neredovac - Srpska Kuća.

Javno otvaranje tendera za izgradnju autoputa od Proseka kod Niša do Crvene Reke zakazano je za 14. jun.

Tim povodom Koridori Srbije će 11. maja održati predtenderski sastanak u Beloj Palanci i obilazak trase sa zainteresovanim ponuđacima.

Stavrićeva je rekla da će uskoro biti otvorene i tenderske ponude za izgradnju deonicu od Grabovnice kod Leskovca do Grdelice i od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

14 h

Podeli: