GSP: Sindikat protestuje 11. marta

Ujedinjeni sindikat Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd najavio je da će u petak 11. marta organizovati protest.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2011.

18:00

Default images

Protest će biti održan zbog izmeštanja funkcije naplate prihoda i upravljanja saobraćajem iz GSP-a kod privatnog turskog operatera Kentkard.

Kako se navodi u saopštenju sindikata, ako se iz GSP "izmeste intelektualni potencijal i ekonomski razvoj, od složenog se pravi prosto preduzeće, odnosno servisna radionica usluga bez ikakvog uticaja na poslovnu, tehničku i razvojnu politiku preduzeća".

Dodaje se da su iskustva Mađarske i Bugarske pokazala da su loše ugovorena privatna partnerstva bila štetna zbog velikih cena komunalnih usluga i da su morala biti raskinuta uz veliku novčanu nadoknadu od strane osnivača grada.

"Ujedinjeni sindikati GSP Beograd neće dozvoliti da strani operater diskutabilnog kreditnog potencijala za veoma kratko vreme (10 godina) ostvari enormno veliku dobit - 154 miliona evra", navodi se u saoštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

17 h

Podeli: