Mišković napokon ima za dobavljače?

Skoro milijardu evra koliko će Miroslav Mišković dobiti prodajom Delta maksi grupe, moglo bi da podmiri dugove dobavljačima, kaže fukcioner SPS-a Branko Ružić.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 03.03.2011.

11:06

Default images

"Mnogo će lakše sa tim svežim prilivom novca doći do zadovoljenja dugovanja prema dobavljačima", smatra Ružić, ocenivši da ovakav poduhvat ima pozitivnu političku poruku.

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a ocenio je da je prodaja Maksija belgijskom Delezu važna i sa političkog i sa finansijskog aspekta. Ružić je izjavio da je reč o snažnoj firmi, koja upošljava pre svega građane Srbije, ali funkcioniše u pet država u jugoistočnoj Evropi sa 500 prodajnih objekata.

"Kupac je preuzeo i dugovanja od oko 250 do 300 miliona evra, a ukupna svota novca je oko milijardu evra", rekao je Ružić, dodajući da je poreski dobitak za državu i da će biti uplaćen u Srbiji.

Važno je to što se promenio vlasnik i svaki ovakav poduhvat zahvata mnogo više interesa nego ekonomskih i obuhvata i socijalnu i komponentu, koja se odnosi na zapošljavanje, smatra Ružić.

Nova pravila igre

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja Saša Djogović izrazio je danas očekivanje da će novi vlasnik Delta Maskija belgijska Delez grupa postaviti pravila igre koja vladaju na tržištima gde taj trgovački lanac posluje.

Đogović je rekao da ta pravila igre podrazumevaju fer odnos sa komitentima, da se obaveze izmiruju na vreme, a ne sa odlaganjem od šest ili devet meseci, što ugrožava dobavljače i njihovu likvidnost.

"Postoji nada će će oni (Delez grupa) za razliku od Maksija izmirivati svoje obaveze blagovremeno i da će to pozitivno uticati na likvidnost svih dobavljača tog trgovačkog lanca", naglasio je Đogović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: