Srbija

Četvrtak, 30.12.2010.

00:14

Korman polje: Za ar po 1.000 evra

Slobodna bescarinska zona kompanije Fijat automobili Srbija u kojoj glavni kooperanti tokom 2011. treba da izgrade pogone ipak će biti locirana u Korman polju.

Izvor: Danas

Default images

Nadležni u državnoj i gradskoj vlasti uspeli su da u Korman polju od predviđenih 67 hektara zaokruže celinu od oko 35 hektara, piše Danas.

Na toj celini će biti formiran deo zone i u kojoj će u prvoj fazi do kraja naredne godine biti izgrađeno desetak fabrika italijanskih kompanija.

Država u Korman polju poseduje nešto više od 30 hektara zemljišta. Državne i gradske vlasti nedavno su sa vlasnicima parcela na obodima celine od tridesetak hektara uspeli da se dogovore o otkupu još oko pet hektara zemljišta.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnici zemlje koji su pristali da prodaju svoje parcele dobiće po 1.000 evra po aru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: