Jonsen: Telekom koči konkurenciju

Generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel Morten Jonsen ocenio je da ne postoje svi uslovi za uvođenje konkurencije na srpskom tržištu fiksne telefonije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.12.2010.

09:02

Default images

On je kazao da je regulisanje tržišta fiksne telefonije dovedeno u pitanje pošto je Telekom Srbije podneo tužbe Upravnom sudu na većinu odluka Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel).

Jonsen je ocenio da se tužbama dovodi u pitanje i čitavo regulisanje tržišta i čini da je nivo nesigurnosti za svakoga ko želi da investira u toj oblasti u Srbiji veoma visok.

"To znači da neće biti efikasne konkurencije na srpskom tržištu u oblasti fiksne telefonije u bliskoj budućnosti, kako se moglo očekivati ranije, ali postojaće neki nivo konkurencije", istakao je on.

Telenor će tražiti druge opcije za razvoj u kojima neće zavistiti od Telekoma Srbije, kazao je Jonsen, ali je dodao da su te opcije izazovne u situacijij kada je kupovna moć stanovništva mala, jer zahtevaju velike investicije i dug vremenski period za realizaciju.

Kako je istakao, zbog toga se Telenor usredsredio na razvoj mobilne telefonije sa novom mrežom, koja će omogućiti proširenje kapaciteta.

"Kada situacija postane stabilnija i jasnija, videćemo šta može da se uradi u oblasti fiksne telefonije", naveo je generalni direktor Telenora u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: