Jura u Nišu gradi od septembra

Južnokorejska fabrika autodelova Jura započeće u septembru izgradnju fabrike u Nišu, a grad Niš ispunio je sve obaveze prema toj firmi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2010.

13:17

Default images

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović je kazao da je Gradsko veće usvojilo tri odluke neophodne za početak izgradnje, a usvojiće ih i Skupština grada Niša 5. jula.

Gradsko veće je stavilo van snage regulacioni plan radne zone Donje Međurovo, izmenilo odluku o nadoknadi za uredjenje gradskog gradjevinskog zemljišta i ukinulo odluku o izdavanju zemljišta u zakup u zoni Donje Međurovo.

Grad Niš će južnokorejskoj firmi dati besplatno zemljište površine od četiri hektara za izgradnju fabrike u kojoj bi trebalo da od iduće godine radi 1.500 radnika.

"Ovo je najveća investicija u poslednjih 20 godina u Nišu", rekao je Simonović i kritikovao ranije navode da Niš nije spreman za početak izgradnje fabrike Jura. On je istakao da je Niš prvi u Srbiji koji daje u zakup zemljište po novom Zakonu o planiranju i izgradnji.

Simonović je danas najavio i da će italijanska kompanija koja proizvodi komponente za Fijat u Nišu takođe otvoriti fabriku i zaposliti 400 radnika. "Radi se o kompaniji koja čitavu proizvodnju radi za izvoz, a sporazum bi trebalo da bude potpisan do sredine narednog meseca", rekao je Simonović, ali nije želeo još uvek da saopšti ime kompanije iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: