Traktori “belarus“ iz Novog Sada

U Novom Sadu će se graditi pogoni za proizvodnju traktora "belarus", u koji će u prvoj fazi biti investirano oko dva miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

10:09

Default images

U proizvodnom pogonu, koji će se nalaziti u novosadskom preduzeću Petar Drapšin, tokom 2011. godine montira oko 1.000 traktora, dok bi 2014. proizvodnja trebala da bude utrostručena.

U Novom Sadu sklapale bi se dve vrtste traktora "belarus", a predviđeno je da u proizvodnju bude uključen veliki broj kooperantskih firmi iz Srbije koje bi taj pogon snabdevale neophodnim repromaterijalom.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da će pokrajina finansijski podržati svako novootvoreno radno mesto sa 1.300 evra, jer je industrija traktora od izuzetnog značaja za Vojvodinu, ali i pruža mogućnost oživljenja čitave grane proizvodnje.

"’Belarus’ je jedna od najzastupljenijih robnih marki traktora na ovim prostorima i zato je od velikog značaja za nas početak proizvodnje u Novom Sadu, jer će time ovi traktori biti još jeftiniji na našem tržištu", rekao je Pajtić.

On je dodao da će proizvodnja traktora u Srbiji poboljšati i strukturu izvoza naše zemlje, ali i dati jasan signal stranim investitorima da je područje Srbije i Vojvodine interesantno za njih.

Ministar trgovine Belorusije Valentin Čekanov ocenio je da će ovo biti jedan od boljih primera kako dve zemlje rade na zajednički projektima i dobijaju mogućnost za zarade.

"Naš glavni cilj je da Belorusija izađe na tržišta trećih zemalja i zato smo i podržali ovaj projekat. Smatramo da će projekat biti uspešan jer postoji obostrano interesovanje za to", rekao je Čekanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: