Skijališta protiv prodaje Brezovice

Javno preduzeće (JP) Skijališta Srbije se usprotivilo najavi misije međunarodne zajednice na Kosovu da će biti privatizovana imovina Ski-centra Brezovica.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 09.12.2009.

08:52

Default images

Kako se navodi u saopstenju, najava međunarodnog civilnog predstavnika na Kosovu Pitera Fejta o privatizaciji Brezovice predstavlja jednostran i nelegitiman čin raspolaganja i otudjenja imovine Srbije.

Skijališta navode i da će o toj nameri JP Slkijališta Srbije, kao jedan od osnivača Ski-centra Brezovica, obavestiti i sve nadležne institucije.

Podsetimo, Piter Fejt je rekao da će privatizacija turističkih objekata na Brezovici biti sprovedena transparentno i u kontekstu buduće regionalne saradnje Evropske unije, Beograda i Prištine.

Kosovska agencija za privatizaciju je do sada najavljivala, pa odlagala privatizaciju.

Na poslednjem tenderu za privatizaciju oglasila je na prodaju manje atraktivne objekte od samih hotela.

"Ineks ski centar Brezovica", osim tri hotela za smeštaj nekoliko hiljada turista ima i devet žičara, sa stazama koje počinju sa 2.500 metara nadmorske visine. Kako bi sprečila privatizaciju, Srbija je osnovala društvo sa ograničenom odgovornošću Ski centar "Brezovica", zajedničko preduzeće "Skijališta Srbije" i holding kompanije "Fond Ineks - intereksport" u restrukturiranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: