Srbija razmatra tender za Luku Bar

Srbija "razmatra mogućnost" da učestvuje na najavljenom tenderu za privatizaciju Luke Bar, kaže potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 29.10.2009.

18:30

Default images

On je rekao da je "Srbija do sada investirala 200 miliona evra u Crnu Goru" i dodao da dve zemlje "ni do sada nisu imale problema u ekonomskoj saradnji".

Srpski ministar ekonomije je kazao da je Crna Gora "jedan od najvažnijih partnera Srbije u budućnosti". Dinkić je istakao da u prilog tome govori i podatak da se robna razmena izmedju dve države svake godine povećavala, ali da je, zbog ekonomske krize, ove godine ona neznatno smanjena.

On je, inače, sa ministrom ekonomije Crne Gore Brankom Vujovićem potpisao sporazume o ekonomskoj saradnji i uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija.

Dinkić i Vujović su nakon potpisivanja ocenili da će sporazumi omogućiti "značajno povećanje ionako visokog nivoa robne razmene" dve zemlje i podstaći investitore na nova ulaganja. Crnogorski ministar ekonomije Branko Vujović je precizirao da nakon potpisivanja ekonomskih sporazuma sledi formiranje koordinacionih odbora koji će uključiti privrednike dve zemlje i "povećati saradnju na značajno veći nivo".

Vujović je naveo da robna razmena Crne Gore sa Srbijom vredi između 800 i 900 miliona evra godišnje, a da su investicije vredne 40 do 50 miliona.

"Ekonomska saradnja će značiti poboljšanje i ukupne saradnje Crne Gore i Srbije, za to postoje sve pretpostavke i na nama je da tu šansu iskoristimo", zaključio je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: