SBB planira proširenje u regionu

Kablovski operater SBB je najavio da ovog meseca počinje da uvodi kablovsku televiziju u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2008.

10:12

Default images

U SBB-u kažu da planiraju i da preuzmu i neku kompaniju iz regiona. Predsednica Upravnog odbora SBB-a Dragica Pilipović-Čefi nije iznela detalje plana za preuzimanje, ali je kazala da SBB planira da iskoristi trenutak kada su veliki investitori zaokupljeni krizom na svetskom finansijskom tržištu.

Prema njenim rečima, SBB je u Srbiji ostvario veliki uspeh sa ponudom satelitske televizije Total TV koju uvodi od 2006. godine i sredinom 2007. godine počeo je da uvodi Total TV u Crnoj Gori i Sloveniji.

Ovog meseca SBB je ušao i na tržište Bosne i Hercegovine, a do kraja meseca počeće da uvodi Total TV i u Hrvatskoj.

Direktor SBB-a Dragan Šolak je kazao da je SBB od danas u ponudu uveo „History Channel”, koji se nalazi u osnovnoj ponudi i do novembra će biti u celosti preveden na srpski jezik.

Šolak je kazao da je SBB snizio cene interneta, povećao protok informacija i uveo posebne pogodnosti za korisnike koji imaju i televiziju i internet kod te kompanije, kao i za korisnike koji žele da uvedu digitalnu televiziju preko SBB-a.

Pravo sniženje cena i liberalizacija tržišta biće moguće tek kada srpski operateri budu mogli direktno da kupuju internet iz inostranstva, jer je u Srbiji sada velikoprodajno tržište interneta monopolsko, kazao je on. Većina operatera u Srbiji internet kupuje od Telekoma.

SBB je izgradio sopstvenu mrežu i čeka usvajanje pravilnika o međunarodnom povezivanju, koji je neophodan da bi se internet operaterima izdavale dozvole da se direktno povezuju sa inostranstvom, kazao je Šolak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: