Tri ponude za Staru planinu

Za gradnju turističkog centra "Jabučko ravnište", na Staroj planini, zainteresovane su tri kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2008.

15:43

Default images

"To je austrijski Imorent, koji je deo Erste grupe, srpski Energoprojekt holding i nemačka kompanija Juril", izjavio je državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković i dodao da sve kompanije imaju iskustvo u oblasti nekretnina i gradnji hotelskih lanaca, a dokazale su i svoju finansijsku sposobnost.

Tender za izgradnju i jedinstveno upravljanje turističkim kompleksom "Jabučko ravnište", na Staroj planini, objavljen je 16. septembra u Politici i Fajnenšel tajmsu.

Petković je rekao da država traži preduzeća koja imaju finansijsku sposobnost, iskustvo u poslovima sličnih investicionih projekata u minimalnoj vrednosti od 150 miliona evra u poslednjih pet godina, iskustvo u hotelijerstvu, kao i u marketingu.

"Minimalni kriterijumi koje ponuđač mora da ispuni je i da najmanje 14 procenata od izgrađenih objekata pripadnu Srbiji, a period jedinstvenog upravljanja bio bi najmanje 20 godina", naveo je on. Za period jedinstvenog upravljanja, a na ime zakupa imovine koja će pripasti Srbiji, potrebno je da ponuđač obezbedi najmanje šest odsto godišnje procentualne naknade od ostvarenih prihoda na ime imovine u vlasništvu Srbije.

Budući kupac će morati da ponudi i najmanje 14 odsto godišnje procentualne naknade od profita ostvarenog kroz poslovanje imovine u vlasništvu Srbije. "U prvoj fazi predviđena su ulaganja od 154 miliona evra u ugostiteljske, rekreativne i objekte za zabavu, 50 miliona u skijališta i 30 miliona evra u komunalnu infrastrukturu", rekao je on.

Prema rečima Petkovića, već u prvom delu radova biće zaposleno oko 600 ljudi, a biće ostvareni i značajni poreski prihodi i povećan promet drugih privrednih delatnosti. "Nakon završetka ovog kompleksa biće poboljšan i imidž Srbije kao turističke destinacije, jer sa ovakvim mestom za odmor Srbija ima šanse da se pozicionira na turističkoj mapi Evrope", naveo je Petković.

Tenderska dokumentacija može da se otkupi za deset hiljada evra, a biće dostupna zainteresovanima od 23. septembra do 7. oktobra. Rok za dostavljanje ponude je 7. novembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: