Putnik: Lucenko želi da se nadmeće

Dmitri Lucenko je izjavio da namerava da nastavi sa nadmetanjem za preuzimanje tog beogradskog preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 14.04.2007.

14:58

Default images

On, povodom zahteva da se ispita istinitost podataka iz njegove ponude za preuzimanje, navodi se radi o pokušaju diskvalifikacije konkurencije u postupku preuzimanja Putnika.

Kiparska kompanija Aciona, koja je prva dala ponudu za kupovinu turističke agencije Putnik, podnela je Komisiji za hartije od vrednosti zahtev za ispitivanje istinitosti podataka u konkurentskoj ponudi za Putnik.

Aciona je navela da postoji mogućnoist da Lucenko nastupa sa poveznim licima, i u tom slučaju je obavezan da zatraži saglasnost od Komisije za zaštitu konkurencije Srbije, što pri podnošenju konkurentske ponude nije učinjeno.

Lucenko ističe da je i dalje uveren da je "osnovni cilj tog postupka da preuzimanje firme ostvari onaj ponuđač koji da povoljniju ponudu".

Za kupovinu najmanje 70 odsto akcija Putnika Lucenko je ponudio cenu od 3.700 dinara za jednu akciju tog preduzeća, što je za 100 dinara po akciji više od cene koju je ponudila Aciona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: