"Tarket" ulaže u novi pogon

Kompanija "Tarket" (Tarkett) iz Bačke Palanke počela je izgradnju novog pogona, u koji će uložiti 10 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2007.

12:59

Default images

Proširenje fabričkih pogona za proizvodnju višeslojnog parketa, obezbediće proizvodnju dodatnih dva miliona kvadratnih metara parketa godišnje, što će omogućiti udvostručavanje proizvodnje od 2008. godine.

Fabrika parketa "Tarket" u Bačkoj Palanci otvorena je u novembru 2005. godine, zajedničkim ulaganjem "Sintelona" i međunarodne kompanije "Tarket", a u prvoj godini poslovanja proizvela je 1,3 miliona kvadratnih metara parketa i izvezla 95 odsto proizvodnje za 96 miliona evra.

Direktor "Tarketa" u Srbiji Veselin Veskovića kazao je da je početno ulaganje od 22 miliona evra i dodatnih 10 milion evra za obrtna sredstva ispunilo sva očekivanja, zbog čega je doneta odluka o proširenju proizvodnje.

Ove godine planirano je povećanje izvoza u Rusiju, Švedsku, Ukrajinu i na Balkan, a predviđen je početak plasmana višeslojnog parketa u SAD, dodaje se u saopštenju.

Međunarodna kompanija "Tarket" je početkom novembra 2006. uspešno završila preuzimanje dodatnih 21,1 odsto akcija bačkopalanačkog "Sintelona", nakon čega je postala većinskih vlasnik sa 64,3 odsto kapitala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

14 h

Podeli: