Delez odlazi i iz BiH

Belgijski trgovinski lanac Delez potpisao je sa Tropik grupom (Tropic group) sporazum o prodaji 39 svojih prodavnica u Bosni i Hercegovini.

Region

Izvor: B92

Utorak, 01.04.2014.

14:31

Default images

Tropik grupa je kompanija čiji je osnivač ugledni trgovac Bojan Risović, saopštio je Delez, a prenosi agencija Rojters. Očekuje se da će transakcija biti završena u trećem kvartalu, nakon odobrenja regulatornih tela i prilagođavanja obrtnog kapitala.

Delez je krajem prošle godine u regionu Jugoistočne Evrope, poslovao u Grčkoj, Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj. Prošlog meseca je postignut dogovor o prodaji Delezove mreže u Bugarskoj lokalnoj kompaniji AP Mart.

Belgijski trgovinski lanac je prošle godine prodao svoje radnje u Crnoj Gori i Albaniji.

Krajem prošle godine kompanija je objavila da je zabeležila neočekivane gubitke. Kako je navedeno tada, neuspeh na tržištu Srbije i Bugarske je "težak" čak 195 miliona evra, od čega je najveći deo, čak 191 milion evra, bio manjak na srpskom tržištu.

Delez je početkom 2011. godine kupio trgovinski lanac Delta Maksi za 932,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: