Česi kupuju kuće u Hrvatskoj

Česi sve više kupuju nekretnine na hrvatskom Jadranu, na kome su u mnogim mestima bili pioniri turizma.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2006.

08:54

Default images

Najveće interesovanje Česi pokazuju za apartmane sa cenama do 100 i kuće do 300 hiljada evra. Kako se procenjuje, oko hiljadu Čeha je dosad kupilo kuće na hrvatskoj obali Jadrana.

Ta brojka bi bila i veća da je promet nekretninama slobodan. Naime, Česi kao fizičke osobe ne mogu kupovati nekretnine, već moraju osnovati firmu odnosno pravno lice, na primer društvo sa ograničenim jemstvom.

Tipični Čeh, koji kupuje nekretninu u Hrvatskoj, preduzimač je između 40 i 50 godina, s porodicom, kaže Jan Rejha predstavnik firme Reloks, koja posreduje u ovim kuporodajama. Najveće je interesovanje za kuće na obali, pre svega u prvoj liniji do mora, do kojih se lako može doći autom. Ostrva, na koja se mora putovati trajektom, nisu tražena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: