Vratili se iz Nemačke, pa biznisom "kupili" Arape

Prve količine domaćeg meda vrhunskog kvaliteta jedan od najuspešnijih hrvatskih pčelara, Ivan Knežević iz Šiškovaca, isporučio je u arapske zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2017.

12:39

Vratili se iz Nemačke, pa biznisom
Foto: Thinkstock

To je rezultat dalekog putovanja sa kog su se nedavno vratili njegova ćerka Kristina i zet Pakistanac, Sohail, odnosno Sale, kako su ga Slavonci prozvali.

Na putovanju su ostvarili značajne kontakte sa kupcima i počela je saradnja koja bi na kraju mogla da bude velika izvozna šansa ne samo za Kneževiće nego i za sve hrvatske pčelare, piše Glas Slavonije.

Kristina i Sale upoznali su se u Nemačkoj. Supružnici danas žive u Šiškovcima i posvetili su se porodičnom poslu na imanju Kneževića.

"Isporučili smo prvu turu meda za Jordan i Saudijsku Arabiju i među prvima smo u Hrvatskoj koji tako direktno izvoze. Kako stvari stoje, potrebe za medom biće puno veće od naše proizvodnje. Njihovo je tržište neograničeno i mislim da se jako puno može izvoziti. Za početak su tražili bagremov, cvetni i šumski med, a verujemo da će trebati i druge vrste. Med smo prvo trebali da plasiramo u rinfuzi, ali su se predomislili i zatražili pakujemo u tegle od po dva kilograma", kaže Ivan.

"Postoje i neke kombinacije za Dubai. Sve je to sada na probi pa ćemo videti. Jako sam zadovoljan cenom, med je tamo puno skuplji i puno više ga troše, a nemaju uslove za proizvodnju. Tamošnji kupci žele pravi med vrhunskog kvaliteta i što se toga tiče ne sumnjam u nastavak saradnje. Nadam se dobrome poslu i ako ga bude, biće posla za sve domaće pčelare. Potrebe su jako velike i ne bismo mogli ni proizvesti koliko im treba", poručuje najtrofejniji pčelar u Hrvatskoj.

Čak je 23 puta proglašen šampionom na raznim ocenjivanjima za kvalitet meda u Hrvatskoj i inostranstvu, a ima i više od 300 diploma. Kneževići imaju oko 700 košnica i najveći su seleći pčelari u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: