Država spasla fabriku stakla

Proizvodnja stakla u Srbiji 1. maja ipak neće biti ugašena zbog obustave isporuke gasa "Srpskoj fabrici stakla" u Paraćinu, kako je to najavio "Srbijagas".

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

13:25

Default images

U Vladi je postignut dogovor o multilateralnoj kompenzaciji - prebijanju dugova između države, fabrike i "Srbijagasa".

Ovo nam je potvrdio Borivoje Jevtić, predstavnik sindikata "Nezavisnost", koji je sa generalnim direktorom Borislavom Vukovićem i predsednikom Samostalnog sinikata Živojinom Matejićem o sudbini SFS razgovarao sa predstavnicima Ministarstva privrede i Agencije za privatizaciju.

"Čvrsto je obećano da će se izvršiti međusobno prebijanje dugova, tako da će dug fabrike prema "Srbijagasu" biti namiren i nikakvog isključenja gasa neće biti. Naime, država duguje fabrici blizu 300 miliona dinara za deo socijalnog programa koji je isplaćen zaposlenima 2012. godine, a naš dug prema "Srbijagasu" je mnogo manji", objašnjava Jevtić i dodaje da je obećano da će o tome Vlada odlučiti na sednici naredne nedelje.

Prema njegovim rečima, direktor Agencije za privatizaciju je rekao da će izveštaj o poslednjoj kontroli ispunjenosti obaveza kupca Staklare iz ugovora biti pozitivan, te da će posle usvajanja izveštaja, kupac fabrike, međunarodni konzorcijum na čelu sa bugarskom firmom "Glas industri", konačno postati vlasnik. Kontrola je obavljena 20. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: