Pet banaka zainteresovano za RBV

Iako je prvobitno bila zainteresovana, Erste banka odustaje od Razvojne banke Vojvodine.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2013.

16:17

Default images

Naime, austrijska Erste grupa je dostavila pismo o zainteresovanosti za kupovinu Hipo Alpe-Adrija banke u Srbiji i čeka odgovor austrijske vlade.

Pet banaka trenutno analizira izveštaje o poslovanju RBV, piše Blic. To su Sosijete ženeral, Unikredit, Sberbanka, Kredi Agrikol i AIK.

Uporedo sa ovim procesom traje i formiranje Razvojnog fonda Vojvodine. I za Privrednu banku Beograd u toku je proces promene vlasničke strukture. Jedan od modela je pripajanje nekoj od postojećih banaka ili preuzimanje od neke nove finansijske institucije.

"Strane investicije su poželjne i sa istoka i sa zapada. Najvažnije je da pronađemo respektabilnog partnera koji će preuzeti odgovornost i koji će banku razvijati", kaže Branko Popović, savetnik za bankarstvo u Ministarstvu finansija i privrede.

S najavljenim investicijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiju stiže i najveća banka u Persijskom zalivu - Ferst golf banka, koja je u sastavu Rojal grupe. Kako piše list, ona je zainteresovana za grinfild investiciju i neće kupiti neku od postojećih banaka, već bi trebalo da osnuje potpuno novu banku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: