Sutra prvi deo 13. penzije

Prva rata pomoći penzionerima s najmanjim primanjima, u visini od 4.000 dinara, biće isplaćena sutra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

13:37

Default images

Isplata jednokratne pomoći penzionerima, koja ukupno iznosi 16.000 dinara a isplaćuje se onima čija penzija ne prelazi 15.000 dinara, vršiće se kvartalno po 4.000 dinara, i to u septembru i decembru 2012. godine i martu i junu 2013. godine.

Kako se navodi, zaključkom Vlade Srbije prva rata jednokratne pomoći biće isplaćena korisnicima prava na penziju, prava na privremenu naknadu druge i treće kategorije i prava na privremenu naknadu invalidnoj deci ostvarenih kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje - a dobiće je ukupno 463.000 korisnika.
Uslovi su da imaju prebivalište na teritoriji Srbije i da se nalaze u isplati za prvi deo avgusta 2012. godine (korisnici iz kategorija zaposlenih i poljoprivrednika), odnosno za avgust 2012. godine korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti i vojni penzioneri.
Pravo na jednokratnu pomoć imaju penzioneri kojima mesečni iznos penzije ne prelazi 15.000 dinara, a penzioneri koji primaju i ino-penziju imaju pravo na pomoć ako im zbir mesečnih iznosa penzija, odnosno naknada ostvarenih primenom medjunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, ne prelazi 15.000 dinara.
Korisnicima prava na penziju, odnosno drugih prava ostvarenih samo po domaćim propisima isplata jednokratne pomoći vršiće se bez podnošenja prijava, počev od 18. septembra, kada će oko 463.000 penzionera u Srbiji dobiti prvu ratu pomoći, na isti način kao što im se isplaćuju i penzije.
Za korisnike prava na penziju, odnosno drugih prava ostvarenih primenom medjunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, 24. septembra će biti objavljen opšti poziv za podnošenje prijava sa pregledom neophodne dokumentacije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: