Ikea ulaže u Srbiju 250 mil. EUR

Izgradnja prve Ikea robne kuće u Beogradu trebalo bi da počne najesen, izjavio je glavni izvršni direktor kompanije IKEA Mikael Olson.

Izvor: NIN, Tanjug

Sreda, 21.03.2012.

15:11

Default images

Olson je naveo da kompanija očekuje da će sve administrativne procedure i potrebne dozvole biti gotove najkasnije do leta.

Olson je, u intervjuu u najnovijem broju nedeljnika Nin, rekao da će ta kompanija investirati oko 250 miliona evra u pet robnih kuća koje će se graditi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji i da će u svakoj od njih biti zaposleno oko 400 radnika.

Prvi čovek kompanije Ikea je rekao i da ne vidi nikakvu vezu sa politikom niti razloge da se njegova poseta okarakteriše kao podrška bilo kojoj političkoj kampanji.

„Moja poseta Srbiji je inicirana još u junu 2011. i deo je posete celom regionu jugoistočne Evrope. Sastanci sa vlastima u sve četiri zemlje imali su isključivo poslovni karakter sa ciljem da se Ikea investicije u tim zemljama pomere napred. Stoga, ja ne vidim nikakvu vezu sa politikom, niti razloge da se ova poseta okarakteriše kao podrška bilo kojoj političkoj kampanji", rekao je Olson.

On je, takođe, naglasio da ne strahuje od eventualne promene vlasti u Srbiji i da će nastaviti dijalog sa svim zvaničnicima koji utiču na odluke važne za dalji razvoj Ikea investicija u Srbiji.

“Izbori u Srbiji neće promeniti naše investicione planove“, istakao je Olson.

Ikea pregovara sa domaćim proizvodjačima o saradnji i ukoliko ta saradnja bude realizovana, proširenje mreže dobavljača značajno će uticati i na porast sprskog izvoza, uveren je prvi čovek švedske kompanije za proizvodnju nameštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: