Kriza opustošila i gradilišta

Investitorima u Beogradu u 2011. izdato je dozvola za izgradnju više od milion kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, ali se gradi zbog krize.

Izvor: B92

Subota, 17.03.2012.

12:48

Default images

Investitori u Beogradu na građevinsku dozvolu ne čekaju duže od 130 dana.

Prema rečima Milana Vukovića, gradskog sekretara za urbanizam i građevinske poslove, u Beogradu se ne čeka dugo na građevinske dozvole.

„Otkako je na snazi novi zakon iz 2009. godine, nema zastoja u izdavanju građevinskih dozvola u Beogradu. Analizom podataka, od datuma podnošenja zahteva za građevinsku dozvolu, pa do okončanja postupka za izdavanje ili odbijanja, uključujući i vreme koje investitori utroše za pribavljanje nedostajuće dokumentacije ili korekciju, predmet je prosečno bio u proceduri 130 dana“ , kaže Vuković. On dodaje do to ne znači da je službenicima potrebno toliko vremena za obradu papira, ali uslov je bio da investitor ima svu propisanu dokumentaciju. U svakom slučaju, nema odugovlačenja sa izdavanjem građevinskih dozvola.

Nažalost, postoji veliki broj placeva gde investitori, i pored dozvole, ne grade - kaže Vuković i dodaje:

„Gradilište na uglu Južnog bulevara i Maksima Gorkog, gradilište u Skerlićevoj 4 kod Narodne biblioteke ili hotel na lokaciji „Bigza" ka Sajmištu samo su neke od parcela na kojima investitori, i pored dozvole, ne grade“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: