Crnogorske HE uništavaju prirodu?

Izgradnja četiri hidroelektrane (HE) na reci Morači uništiće biodiverzitet u tom delu Crne Gore, a planirana snaga tih centrala od 320 megavata i nije velika.

Izvor: Beta, Ecotopija

Petak, 23.04.2010.

11:01

Default images

Đorđe Turšijan iz Centra za promociju obnovljivih izvora energije govoreći o problemima u sektoru energetike i obnovljivim izvorima energije je ocenio da Crna Gora tu količinu električne energije, koju bi dobijala iz HE na Morači, može da nadoknadi primenom raznih modela o uštedi energije.

Kada je reč o Srbiji, Turšijan je kazao da se danas nude razni projekti sumnjivog karaktera i da je nedopustivo da država prodaje svoje najbolje kapacitete za proizvodnju obnovljivih izvora energije.

To pitanje i pitanje proizvodnje energije mora biti u nadležnosti države a ne lokalne samouprave i mora biti regulisano zakonima, ocenio je Turšijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: