Metals banka postaje Razvojna banka

Metals banka će sledeće nedelje biti preimenovana u Razvojnu banku Vojvodine, najavio je pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić

Izvor: B92

Petak, 23.04.2010.

08:52

Default images

Nakon što je Vojvodina platila 3,5 milijardi dinara i formalno postala većinski vlasnik Metals banke sa 61,9 odsto kapitala, Metals banka biće preimenovana u Razvojnu banku Vojvodine i poslovaće kao komercijalna banka sa jakim razvojnim aspektom, na celoj teritoriji Srbije.

„Uporedo sa imenom, banka će dobiti i novi logo, a za promene imena i znaka dobijena je saglasnost NBS. To nije samo forma, jer će ovo biti vrlo sugestivno ime za sve lokalne sredine u kojima postoje filijale i ekspoziture. Poslovaće kao i svaka druga banka na teritoriji Srbije“, kaže Jovica Đukić.

Kako je objasnio Đukić, uporedo s tim, kroz cenu bankarskih proizvoda i odabir projekata, banka će nastojati da ispuni i svoju razvojnu funkciju.

„Između više komitenata, menadžment će odabrati onog koji najviše doprinosi opštem razvoju pokrajine, pa time i republike. Pri tom, prednost će imati programi i projekti koji omogućavaju nova radna mesta, odnosno ravnomerniji regionalni razvoj“, rekao je on.

Metals banku osnovalo je 1990. u Novom Sadu 37 preduzeća metalskog kompleksa, koja su kasnije uglavnom propala. Rukovodstvo ove banke je u nekoliko navrata optuživano da je svesno u stečaj gurnulo na desetine firmi u dogovoru sa rukovodstvima preduzeća („Milan Vidak", Neobus, Topolatrans...).

Krajem 2008. u Metals banku je uvedena prinudna uprava, a iz krize banku je izvukla finansijska injekcija Fonda za razvoj Vojvodine, čime je pokrajina postala većinski vlasnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: