Radnici neće da rade u Juri?

Grupa od 118 radnika Zastave Elektro obiće ponudu menadžmenta Jura korporacije da pređu u tu kompaniju, tvrdi predsednik sindikata te firem Slobodan Gajić.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2010.

11:30

Default images

Pretpostavlja se međutim da će većina radnika da odbije tu ponudu, koja podrazumeva šestomesečni probni rada i obuku u jednoj od Jurinih fabrika u Slovačkoj, te da će se opredeliti za socijalni program i odlazak iz firme.

Predsednik sindikata Slobodan Gajić tvrdi da niko od 118 radnika kojima je ponuđen prelazak u južnokorejsku kompaniju ne želi da prihvati ponuđeni posao.

"Koliko je meni poznato, niko od radnika kojima je ponuđen posao, neće da prihvati tu ponudu. Svi žele da se izjasne za neku od opcija iz socijalnog programa i da odu iz fabrike. Radnici jednostavno ne veruju više nikome, pa ni novom vlasniku čiji je predstavnik u svakom razgovoru iznosio različite informacije i priče o planovima i namerama te kompanije. Na odluku radnika da odbiju ponudu o prelasku u Jura korpioraciju uticale su i novinski napisi o torturi koju ta firma sprovodi nad radnicima u firmama u Slovačkoj", kaže Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: