Kina treći svetski proizvođač motornih vozila

Po procenama kineskog udruženja automobilske industrije, u najmnogoljudinoj državi na planeti, ove godine trebalo bi da bude proizvedeno više od sedam miliona motornih vozila, čime bi Kina postala treća auto velesila – posle Sjedinjenih Američkih Država i Japana, a ispred sada treće Nemačke.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 23.12.2006.

11:41

Default images

Od početka godine do kraja novembra u Kini je proizvedeno 6,59 miliona motornih vozila, 27,92 odsto više nego u istom periodu 2005. Prodaja je istovremeno porasla za 25,49 odsto – na  6,45 miliona jedinica.

Snažan rast prodaje motornih vozila u toj državi trebalo bi da se nastavi i iduće godine; očekuje se, naime, da će premašiti osam miliona jedinica.

Ekspanzija automobilske industrije u poslednjih petnaestak godina pripisuje se snažnom ekonomskom rastu Kine, izgradnji novih i modernizaciji postojećih proizvodnih kapaciteta i brzom razvoju domaćih brendova, ne samo u sektoru putničkih, već i komercijalnih vozila.

U 2007. kineski proizvođači, poručuju iz Udruženja automobilske industrije, treba da se posvete unapređenju kvaliteta i usluga da bi proširili tržište, umesto da računaju na smanjenje cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: