Škoda Rapid za 2017. (redizajn)

Češki proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje restilizovanog modela Rapida.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

09:46

Škoda Rapid za 2017. (redizajn)

Posle Octavije i malog gradskog automobila Citigo, Škoda je osvežila još jedan model iz svoje game. Fejslifting je izvršen na obe verzije Rapida - limuzini i hečbeku.

I dok je redizajn Octavije izazvao mnogo bure među ljubiteljima automobila zbog novih, podeljenih farova, prvi utisak je da je Rapid u tom smislu bolje prošao.
U verziji za 2017, ovaj model dobio je bi-ksenon farove i LED dnevna svetla koja svojim oblikom automobilu daju dinamičniji izgled. Pored farova, na prednjem delu promenjen je i branik, kao i svetla za maglu koja su sada nešto manjih dimenzija.

Pozadi su promene obuhvatile stop svetla, koja se opciono mogu naručiti sa LED tehnologijom a takođe mogu biti delimično zatamnjena, kao i zadnji branik.

Kupcima su na raspolaganju alu felne novog dizajna, a u ponudi su dimenzije od 15 do 17 inča.
Škoda se potrudila da osveži i unutrašnjost automobila - restilizovani su komandna tabla i otvori za ventilaciju, kao i komande manuelnog klima uređaja.

Putnicima u novom Rapidu na raspolaganju je WLAN hotspot, tako da njihovi mobilni uređaji mogu sve vreme da budu povezani na Internet. Automobil je opremljen i Škoda Connect sistemom koji omogućava vlasnicima da putem smartfon aplikacije, na primer, provere koliko im je ostalo goriva u rezervoaru.
Promene su obuhvatile i motorizaciju Rapida. Umesto dosadašnjeg 1.2 benzinca, u ponudi je poznati Volkswagenov trocilindarski 1.0 TSI turbo benzinski agregat.

Ovaj motor može se naručiti u dve varijante - sa 95 ks i sa 110 ks. Slabija verzija omogućava da Rapid od 0 do 100 km/h ubrza za 11 s, dok je fabrički deklarisana prosečna potrošnja 4,4 l/100 km, a CO2 emisija 101 g/km.

Snažniji motor obezbeđuje da automobil do stotke stigne za 9,8 s. Potrošnja je za nijansu veća i iznosi 4,5 l/100 km, a CO2 emisija je 104 g/km.
Pored novog benzinca, u dostupan je i 1.4 TSI sa 125 ks, kao i dva dizelaša.

Bazični dizel motor je 1.4 TDI sa 90 ks, a oni kojima to nije dovoljno mogu da izaberu 1.6 TDI sa 116 ks. Sve pogonske jedinice opremljene su stop/start sistemom i sistemom za rekuperaciju energije kočenja.
Restilizovana Škoda Rapid imaće premijeru na sajmu automobila u Ženevi, u martu, kada se očekuju i informacije o datumu početka prodaje i cenama vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: