Galerija: Kia Picanto za 2017.

Korejski proizvođač objavio je sveže fotografije i tehničke detalje nove generacije svog malog gradskog automobila uoči svetske premijere koja je zakazana za početak marta.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

11:00

Galerija: Kia Picanto za 2017.

Početkom 2017. Kia je otkrila dizajn novog Picanta, i to u verziji sa najbogatijim, sportski inspirisanim paketom GT Line. Ovog puta u prilici smo da vidimo kako izgleda regularna varijanta ovog modela, koju ćemo češće viđati na ulicama.

Takođe, poznata je i motorizacija automobila.
Inače, Kia je objavila da je novi Picanto oblikovan u dizajnerskim centrima u Frankfurtu i južnokorejskom Namjangu. U poređenju sa prethodnikom, automobil ima veće međuosovinsko rastojanje za 15 mm (2.400 mm), dok je zadržao istu dužinu - 3.595 mm.

U Kiji kažu da će kupcima ponuditi "do sada najživlji izbor boja spoljašnjosti", kao i da je putnička kabina pretrpela značajna unapređenja, uključujući uvođenje najsavremenijih tehnologija poput novog multimedijalnog sistema sa velikim ekranom osetljivim na dodir, koji dominira gornjim delom centralne konzole.
Na raspolaganju su i automatski klima uređaj, multifinkcionalni volan, grejanje prednjih sedišta, AUX i USB priključci, kožna sedišta i mnogi drugi sadržaji, od kojih su neki standardni deo opreme, dok drugi spadaju u doplatne opcije.

Što se tiče pogonskih agregata, 1.0 litarski MPI benzinac ugrađivaće se u osnovnu verziju Picanta. Ovaj motor razvija 67 ks (49 kW) i 96 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Za one koji žele startniji automobil, Kia nudi 1.25 litarsku jedinicu sa 83 ks (61 kW) i 122 Nm.
Treći motor koji će se naći u ponudi nešto kasnije tokom 2017. je turbo 1.0 benzinac sa 98 ks (72 kW).

Nova Kia Picanto u prodajne salone stiže u proleće, nakon premiejre koja će se održati na ženevskom auto-salonu.

Više fotografija modela Picanto za 2017. možete pogledati u Galeriji.
Kia Picanto GT Line
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: