Infiniti QX50 koncept i "kopilot" spremni za Detroit

Infiniti je ime sa dugom tradicijom, ali je Nissanovo čedo tek poslednjih godina privuklo pažnju mnogih ljubitelja automobila na globalnom nivou. Namera da ostane u centru pažnje vidi se i kroz najavu modela QX50.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.12.2016.

16:18

Infiniti QX50 koncept i

Premijera koncepta sprema se za sajam u Detroitu 2017. godine, a ono što sada znamo jeste da Infiniti neće odustati od svojih agresivnih, a opet elegantnih linija.

"Otkrivanjem QX Sport Inspiration modela u Pekingu pokazali smo šta budućnost QX linije. Novi QX50 koncept je dodatna evolucija tog koncepta i pokazuje kako Infiniti može da dalje razvije svoje prisustvo u najbrže rastećem segmentu na globalnom nivou", rekao je predsednik kompanije Roland Kruger.

Japanci su posvetili mnogo pažnje modifikaciji spoljnih linija, spremaju potpuno novi "progresivni" enterijer, ali će sa ovim konceptom početi da se ozbiljnije bave autonomijom u vožnji.

Oni očigledno ne veruju u potpuno samostalnu vožnju automobila, pa se ophode prema veštačkoj inteligenciji u vožnji kao prema kopilotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: