Zašto je Ferrari odlučio da napravi još jedan LaFerrari

Proizvođač supersportskih automobila izradiće još jedan primerak već rasprodatog modela kako bi pomogao postradalima u katastrofalnom zemljotresu koji je krajem avgusta pogodio Italiju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2016.

09:08

Zašto je Ferrari odlučio da napravi još jedan LaFerrari

Planiranih 499 primeraka LaFerrarija praktično je planulo i pre svetske premijere 2013. godine, pa ovaj automobila kao polovnjak već dostiže 3-4 puta veću cenu od originalne. Tako je nedavno na jednoj aukciji u Kaliforniji, mat crni LaFerrari promenio vlasnika za sumu od 4,7 miliona dolara.

U Ferrariju su zaključili da proizvodnjom još jednog, 500-tog automobila, koji će biti ponuđen na prodaju na dobrotvornoj aukciji, mogu prikupiti značajnu sumu novca za sunarodnike u centralnom području Italije.

Razoran zemljotres, jačine 6,2 stepena po Rihterovoj skali, pogodio je ovaj deo zemlje 24. avgusta. Poginulo je oko 300 ljudi, dok je njih 400 povređeno, a veliki broj Italijana ostao je bez krova nad glavom.

Ferrari za sada nije objavio kada i gde će se održati aukcija, a očekuje se da će LaFerrari dostići rekordnu cenu za ovaj model, s obzirom da je to jedinstvena prilika za sve one imućne ljubitelje supersportskih automobila i bogate kolekcionare, koji ranije nisu uspeli da dođu do svog primerka.
LaFerrari je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, 2013. godine, kao novi top model italijanskog proizvođača. Vozilo ima hibridni pogonski sistem, koji se sastoji od V12 jedinice, radne zapremine 6.262 ccm, i elektromotora.

Dvanaestocilindrični agregat u stanju je da razvije 800 ks, pri 9.000 o/min, dok maksimalni obrtni moment iznosi 700 Nm a na raspolaganju je od 6.750 o/min. Električni motor obezbeđuje još 163 konjske snage i 270 Nm, a ukupna kombinovana snaga automobila je 963 ks.

LaFerrari je u stanju da do stotke stigne za manje od tri, a do 200 km/h za ispod sedam sekundi. Da bi postigao brzinu od 300 km/h, potrebno mu je 15 sekundi, pre nego što razvije maksimalnih 350 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: