Lamborghini: Kada stigne SUV, proizvodnja skače 100%

Italijanski proizvođač supersportskih automobila trenutno računa na godišnju prodizvodnju od 3.500 vozila, ali veruje da će taj broj biti dvostruko veći kada lansira treći model u gami - SUV Urus.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

14:20

Lamborghini: Kada stigne SUV, proizvodnja skače 100%

Iako u Lamborghiniju planiraju da dolaskom Urusa povećaju proizvodnju na čak 7.000 automobila godišnje, prvi čovek kompanije, Stefano Domenicali, izjavio je za Rojters da će kupce i dalje privlačiti "performansama i ekskluzivnošću" vozila koja izrađuju. To znači da se reputacija brenda neće promeniti i da se neće ići u hiperprodukciju.

"Jasno je da nećemo odustati od naše DNK i od proizvodnje vrhunskih supersportskih automobila", rekao je Domenicali, koji je pre stupanja na dužnost direktora Lamborghinija bio šef Ferrarijevog F1 tima.

Saglasno ekspanziji automobila koji će silaziti sa fabričkih traka, Lamborghini će povećati i broj prodajnih mesta širom sveta, sa 132 na 160, od čega će se 30% nalaziti u Sjedinjenim Državama.

Prema najavama iz 2015, Lamborghini Urus stiže u prodajne salone 2018. godine.
Lamborghini Urus - koncept iz 2012.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: