Novi rekord na Ringu: Golf GTI brži od Civica Type R!

Honda Civic Type R nije više najbrži serijski model sa prednjim pogonom na Nirburgringu. Novi rekorder u ovoj kategoriji je Golf GTI Clubsport S koji je obišao krug na legendarnoj nemačkoj stazi za 7 minuta i 49,21 sekundu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

09:19

Novi rekord na Ringu: Golf GTI brži od Civica Type R!

Najbolje vreme sa rezultatom 7:50.63, Civic Type R držao je od marta 2015. Nakon toga, uprava Nirburgringa uvela je ograničenje brzine na pojedinim delovima staze iz bezbednosnih razloga, čime je praktično onemogućno postavljenje novih rekorda.

Zabrana je nedavno ukinuta, što je na najbolji način iskoristio Volkswagen koji ovih dana predstavlja specijalnu, unapređenu verziju Golfa GTI Clubsport.
U odnosu na standardni GTI Clubsport, čiji motor isporučuje 265 ks, Clubsport S ima 45 "konja" više. Modifikovani četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac sada razvija 310 ks i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji je dostupan u rasponu 1.700-5.300 o/min.

Osim snažnijeg motora, za ovako dobar rezultat na Nirburgringu zaslužna je manja masa automobila (1.280 kg), koji je 30 kg lakši od regularnog Golfa GTI Clubsport. To je između ostalog postignuto zahvaljujući uklanjanu zadnje klupe iz kabine i instaliranjem manjeg akumulatora.
Motor je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, a automobil je opremljen 19 inčnim alu felnama i "poluslik" gumama. Osim toga, Golf GTI Clubsport S ima i specijalno podešeno oslanjanje, prilagođeno trkačkoj stazi.

Pogledajte kako je ovaj Golf oborio rekord koji je na Ringu držao Civic Type R:



Automobil će zvaničnu premijeru imati na tradicionalnom festivalu dorađenih vozila "Worthersee 2016" koji se održava od 4. do 7. maja u Austriji. Volkswagen će kupcima ponuditi ograničenu seriju od 400 vozila, od čega je 100 automobila namenjeno nemačkom tržištu, dok će 150 primeraka završiti u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Cena ovog modela za sada nije saopštena.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: