Sreda, 04.05.2016.

09:19

Novi rekord na Ringu: Golf GTI brži od Civica Type R!

Izvor: B92

Novi rekord na Ringu: Golf GTI brži od Civica Type R! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Baxusz
A ti vozis neki Bentli verovatno...Samo tesko neznanje moze da kaze da su Ford i Opel djubre od auta,ko god zna nesto malo o autoindustrji nikad ni za jednu ozbilniju firmu to ne bi rekao jer svaka ima vrline i mane...A malo se edukuj,procitaj neki uporedni test,zapanjices se...

flomaster

pre 8 godina

@flomaster... cini se da nisi bas procitao clanak? Kazu 400 komada. OK daleko da je to ne znam kakva serija ali svakako je to 20 * 20...
(laserJet, 4. maj 2016 10:18)

A dobro.. poenta je ista. Glupo je to nazivati serijskim modelom..

Baxuz

pre 8 godina

(Drajver, 04. maj 2016 21:06)

Fokus je prilicno jeftiniji od golfa na akciji je oko 12.800€. Ali to nista ne znaci. Fokus je realno djubre od auta i ne moze se porediti sa golfom a ni sa vecinom krstenih kola. Ford, Opel, Fiat, Alfa su krntije koje ne bih kupio ni dusmaninu osim Guiliette koja mi je remek delo dizajna i uzeo bih je rado ali samo uz neki normalan auto, da imam sta da vozim dok je italijanka na servisu.

Herceg

pre 8 godina

Kada ovo pokusate na Hondi sve ce vam biti jasno,za francuze uopste nije ni preporucljivo.Normalno niko ne kupuje auto da ga unistava ali video dosta govori o kvalitetu.
https://www.youtube.com/watch?v=twyw8UdsWnY

henk.mudi

pre 8 godina

Ne verujem, vest o Golfu, pominju se Honda i Megane, i dodje fordbot@Ivan i ubedi nas da je Fokus bolji. Ajde da svi kupimo po Forda, mozda sjase.

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Drajver
Fokus ima za 12850 a Golf je negde oko 14000 evra,nije bas truncica...I ne govorim o opremi,fokus ima vec tri godine nagradjivani ecoboost motor u osnovnoj verziji sa 100ks koji uz vec dokazanu sasiju,ogibljenje i volan ga cine najboljim u klasi,to je ono u cemu pricam,mnogo je bolja ponuda nego taj golf...

Mikiveliki

pre 8 godina

Каква је ово глупост? Да ли су кола вожена под апсолутно истим условима, и потпуно идентично, да би се неко могао да прогласи, да је бољи пар десетина стотинки једне секунде. Потпуно ирелевантно и крајње смешно.

Sub-Zero

pre 8 godina

a taj minut vremena ako nekom pomogne, neka kupi tog golfa, ma neka kupi i hondu... Da li je moguce da je ovde rasprava oko toga sta je brze? Osim ako nismo trkaci a nismo onda nema svrhe raspravljati se. Kupujmo sta nam je lepo, i da uzmemo hondu pitam se da li ce biti bar jedan Srbin koji ce biti vlasnik jednog od 400 golfova pa da nas i kojim slucajem obidje na nekom putu ako se ikada sretnemo i ako budemo vlasnici honde uopste...

mup

pre 8 godina

Steta sto su na dno snimka montirali ovu sofercinu sto mota djevrek, pa se ne vidi najvazniji deo staze. Vozio sam se ovom stazom 2011 sa zetom koji zivi u Nemackoj i vozi M5. Nudio mi je da vozim krug, ali velika guzva, puno napaljenih trkaca i kisica su me odbili. Naravno i cena auta od 110.000 evra, pa do kraja zivota ne bih mogao da otplatim stetu.

Drajver

pre 8 godina

@http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1127271#k20244719

Ne znam koje se cene uporedjuju ali po onome sto sam ja video focus je tek truncicu jeftiniji u najosnovnijem paketu a ne nudi vise opreme. Treba takodje pomenuti i da golf ima zaseban sistem za napajanje klime recimo pa kada se ukljuci auto ne gubi na snazi. Cene na sajtovima nisu tacne, u salonima je druga prica. To naravno ne znaci da je focus losiji, samo sam se nadovezao na pricu o 1.2 tsi motoru. Focus nisam vozio pa ne mogu komentarisati isti. Da ga dizem u nebesa, ne, samo se trudim da budem objektivan koliko je to moguce, licno golfa ne bih uzimao ali da je na mene ostavio dobar utisak po pitanju kvaliteta izrade, funkcionalnosti u vidu preglednosti, lezanja, upravljanja, udobnosti cak i bez multilinka pozadi. E sada je situacija umnogome drugacija, dosla je nova astra, sledece godine novi i30 sa laksom i krucom karoserijom, focus takodje sledece godine, redizajn golfa ove, novi megan itd. Ali ostaje da je 1.2 tsi za bazni motor jako dobar izbor cak i u verziji od 85ks mada opet napominjem nisam siguran kakva je situacija po pitanju servisa posto ukoliko ne gresim vratili su kais umesto lanca sto znaci veliki servis na bese 120k koji kosta prilicno. A da je situacija po pitanju stanja na trzistu normalnija u prici bi bili i mazda 3 i novi civic uskoro ali to nam je sto nam je.

PS i toyoti je nesto malo pala cena ali 1.33 motor je rekao bih prevazidjen mada pouzdan.

Milan

pre 8 godina

i još da dodam, sad vidim u komentarima i Honda se spominje kao kakav plastikaner, iako gajim simaptije prema istoj, preporučujem ovaj video da pogledate gde se spominje Honda, a u videu naravno automobil po kome je klasa i dobila ime i još jednom će vam sve biti jasno

https://www.youtube.com/watch?v=twyw8UdsWnY

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Drajver
Opet malo precenjivanje vw,i ja smatram da su nemci najbolji,ali i od golfa ima neko bolji u necemu a to je njegov nemacki konkurent Fokus...Uporedi osnovnu verziju Fokusa koja je par hiljada evra jeftinija od Golfa,ostavlja ga u oblaku prasine.I najacu takodje...Mnogo bolji vozacki auto je Fokus,uz to jeftiniji...A da li ovaj vise drzi cenu kao polovan smesno je,ako zbog toga neko kupuje auto nek mu je sa srecom u preprodaji...

Milan

pre 8 godina

ko će da bude najbolji ako neće Golf, Golf mora uvek da bude prvi u klasi jer Golf je simbol nemačke autoindustrije, sinonim za nemački smisao za kvalitet, jednostavnost, preciznost i dugotrajnost. S obzirom da je slika i prilika nemačke superiornosti u proizvodnji automobila, a i šire naravno, Golf će to i ostati za dugo vremena, fabrika će u svaku sledeću generaciju ulagati sve svoje napore da to ispuni jer "tako mora".

Preporučio bih samo da pogledate proces proizvodnje Golfa i obratite pažnju na linije, podove, plafone, izgled radnika i to kako su isti odeveni i to uporedite sa bilo kojom drugom fabrikom, čak i bilo kojim premijum imenom i ostaćete fascinirani viđenim.

zvezdan

pre 8 godina

Ako kupite Golf, baxuz sigurno niste xaxa. 1,2 tsi je u pitanju, mislim da je srednji paket opreme. Auto je toliko skladan, uravnotezen, vrlo solidno na oko deluje unutrasnjost (iako dominira crna boja koju bas i ne gotivim). Nikada ne bih rekao da ima samo 85 ks, i takvo zadnje vesanje. Stvarno sam ostao odusevljen. Inace, trenutno vozim mnogo vredniji automobil, ali ovaj Golf me je odusevio. Sto se turbo punjenja tice, bukvalno svi ozbiljniji proizvodjaci ga koriste (ili ga bar razvijaju), tako da u dogledno vreme ce atmosferci da izumru nacisto. Siguran sam da i po pitanju dugovecnosti motora inzenjeri imaju resenje, tj da koriste kvalitetnije materijale koji su u stanju da se nose sa ovakvim konceptom turbo motora. Pored ovakvih benzinaca, dizel motor je prilicno besmislen, u Golf klasi. Pozz

Dalibor...AMG

pre 8 godina

Kada bi se u Golf-a stavljale legure lima iz Hondine karoserije i plastika iz enterijera, isti bi leteo! Honda je auto nista drugo do lagani plastikaner, sa vratima kao na nekom koreancu. 
Golf je obican auto, za nemca, a za japance je klasa!!
(R20, 04. maj 2016 12:49)

hahahahahaaaaa...koje ti druze gluposti pises...

bb

pre 8 godina

ako je serijski model onda tako i treba da se testira a ne vaditi sve zivo iz njega samo da bi bio sto laksi....cak su stavili i manji akumulator WTF!!!Volksvagenu nije dovoljno sto vara sa izduvnim gasovima nego vara i na trkackoj stazi....koja smejurija,sto neko rece kako izadje sa fabricke trake tako i na trkacku stazu pa se pokazi bajo moj

Drajver

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1127271#k20239812

Tebe i druge kojui pljuju vw bih informisamo da je i honda menjala zadnje oslanjanje i jos zilion stvari! Pogledajte konacan spisak pretragom na internetu da ja ne pametujem. Isto to vazi i za megane rs! Kao i za leon cupru naravno.
Ovo je stvar marketinga i to je to, svi to rade. Nije vw tu izuzetak.

Nadovezao bih se na pricu o 1.2 najslabijem tsi motory kod golfa 7. Motor i oprema u osnovnoj varijanti nude daleko vise od konkurencije. Ne znam jedino za odrzavanje i slicno ali auto vuce izuzetno dobro, mali je potrosac i sa osnovnom opremom daleko ispred konkurencije pa i cenom sto pre nikako nije bio slucaj. Mada ostaje pitanje eksploatacije na duze staze i cinjenice da nema multilink pozadi (ne oseti se u odnosu na konkurenciju), 5 brzina (verovatno bi nedostajala 6 na autoputu), kao i sigurnosti po pitanju kradje.

Brenki

pre 8 godina

Koje cudo sto Clubsport S verzija nema sedista i sto joj je masa smanjena, bas cudno. Jel treba i krovni gepek da ima mozda i kuku za prikolicu? I da se testira na parkingu preko ivicnjaka? To je kao kad bi seli u Porche 911 GT3, kakve su ovo sipke, bucan mnogo, tvrd, go kao pistolj... Nije zvaka za... Inace, auto je monstruozan, svaka cast, sigurno ce konkurencija da odgovori.

R20

pre 8 godina

Kada bi se u Golf-a stavljale legure lima iz Hondine karoserije i plastika iz enterijera, isti bi leteo! Honda je auto nista drugo do lagani plastikaner, sa vratima kao na nekom koreancu.
Golf je obican auto, za nemca, a za japance je klasa!!

NemanjaBB

pre 8 godina

Kroz godinu dana stize Megane RS, a prosli je po vecini strucnjaka, ima najbolju sasiju i dugo drzao najbolje vreme sa prednjom vucom. Da bi ga i Civic i Golf pretekli, imaju po 30ak konja vise.
Doduse, Civic t r mi se svidja, vozio sam se u proslom, atmo 201 ks, zvrk!! :)

Baxuz

pre 8 godina

(zvezdan, 04. maj 2016 09:48)

Jel to onaj 1.2tsi bluemotion od 85ks. Vozio sam ga i ja. Vuce dobro iskreno kao da ima bar 20tak ks vise. I dobra mu je oprema u baznoj varijanti (automatska klima, rucna na dugme...) Vreme mi je menjati auto i iskreno razmisljam o njemu. Ne svidja mi se turbo punjac, ne volim te skupe delove koji ce sigurno da "riknu" jer cu auto da vozim bar 5 godina (zato i ne vozim dizel). Mada nemam neki izbor bez turbine: Megane 1.6 (kojeg jos uvek nemaju) i Auris, Civic mi izgleda suvise sportski ja sam ozbiljan covek ;) Ako uspem, a verovarno necu, da svarim turbo Golf mi je prvi izbor.

laserJet

pre 8 godina

@flomaster... cini se da nisi bas procitao clanak? Kazu 400 komada. OK daleko da je to ne znam kakva serija ali svakako je to 20 * 20...

mikele

pre 8 godina

najbrzi akumulator..(manji) i najsporija zadnja klupa..sjajan rekord..sledeci na potezu su honda R kosilice za travu i Opc sivaca masina by Opel

Aleкса

pre 8 godina

Успавали се у VW...онај дизел-гејт их пореметио...баш...баш...посматрао сам на сајму Опел Астру и Рено Меган...они сад,у некој средњој опреми и моторизацији држе трон...особито Астра са оним 1.6 моторима...сад је ово "вађење"...

zex1

pre 8 godina

najbrzi serijski model ogranicene proizvodnje , sa baterijama za lampu ,bez zadnje klupe i specijalno podesenim vesanjem za nirburgring, verovatno vozen na kanticu goriva umesto rezervoara... svaka cast vw, opet ste sami sebe nadmasili...

henk.mudi

pre 8 godina

Jedino sto je za razliku od Golfa, kome su uklonjena sedista, stavljene specijalne gume, drugacije podeseno oslanjanje, ogranicene serije itd, Civic standardna verzija Type R. Al dobro, ako nista drugo, Nemci su majstori marketinga.

nikolas

pre 8 godina

pa dobro.sve su to dobri rezultati.klace se oni jos dugo za pola sekunde jer ovde moze i tezina vozaca da utice ako vec cepidlace sa gramazama...ovo je samo nabijanje rogova za prestiz dok opc ne izbaci astru pa reno megana sport i tako u krug...

zvezdan

pre 8 godina

Pre par dana sam vozio novog Golfa sa najslabijim benzincem, koji je kupio moj antipaticni tast :) 6 godina sam vozio Xsaru i C5 i 6 godina sam vozio VW CC i VW Polo. 3 godine sam imao Sportage i Clio. Sva su bila nova vozila i sa izuzetkom Kia, sa svima sam bio vrlo zadovoljan. Ipak, VW mi je za nijansu ostavio jaci i bolji utisak od svih modela. Zaista, nije bezveze Golf tolike godine lider klase. Pozz

Lishke

pre 8 godina

Sad i iz honde da skinu sedista, klimu i sve ostalo sto ne treba van trkacke staze, postave ogibljenje iz TCR serije… pitam se onda ciji bi rekord bio!

Nemanja

pre 8 godina

Ne mogu da se setim kakav je CIVIC bio na tom testu, odnosno da li je bila standardna verzija (zadnja klupa, normalna oprema itd.) ili je bila neka ogoljena verzija. U svakom slucaju, smatram da je ovo potpuna glupost jer auto koji nema zadnju klupu, koji ima manji akumulator (????) nema realno upotrebnu vrednost, osim mozda na stazama i trkama. Jos samo da mu stave i manji rezervoar, od jedno 20l, pa da traje samo koliko i voznja na Nirburgringu, da izbace klimu i ostalu opremu... Ako hocete da uporedjujete performanse, uradite to na standardnim verzijama a ne na nekim limitiranim ili na verzijama koje ce biti prodate u par desetina ili stotina primeraka.

Nemanja

pre 8 godina

Ne mogu da se setim kakav je CIVIC bio na tom testu, odnosno da li je bila standardna verzija (zadnja klupa, normalna oprema itd.) ili je bila neka ogoljena verzija. U svakom slucaju, smatram da je ovo potpuna glupost jer auto koji nema zadnju klupu, koji ima manji akumulator (????) nema realno upotrebnu vrednost, osim mozda na stazama i trkama. Jos samo da mu stave i manji rezervoar, od jedno 20l, pa da traje samo koliko i voznja na Nirburgringu, da izbace klimu i ostalu opremu... Ako hocete da uporedjujete performanse, uradite to na standardnim verzijama a ne na nekim limitiranim ili na verzijama koje ce biti prodate u par desetina ili stotina primeraka.

henk.mudi

pre 8 godina

Jedino sto je za razliku od Golfa, kome su uklonjena sedista, stavljene specijalne gume, drugacije podeseno oslanjanje, ogranicene serije itd, Civic standardna verzija Type R. Al dobro, ako nista drugo, Nemci su majstori marketinga.

zex1

pre 8 godina

najbrzi serijski model ogranicene proizvodnje , sa baterijama za lampu ,bez zadnje klupe i specijalno podesenim vesanjem za nirburgring, verovatno vozen na kanticu goriva umesto rezervoara... svaka cast vw, opet ste sami sebe nadmasili...

Lishke

pre 8 godina

Sad i iz honde da skinu sedista, klimu i sve ostalo sto ne treba van trkacke staze, postave ogibljenje iz TCR serije… pitam se onda ciji bi rekord bio!

Dalibor...AMG

pre 8 godina

Kada bi se u Golf-a stavljale legure lima iz Hondine karoserije i plastika iz enterijera, isti bi leteo! Honda je auto nista drugo do lagani plastikaner, sa vratima kao na nekom koreancu. 
Golf je obican auto, za nemca, a za japance je klasa!!
(R20, 04. maj 2016 12:49)

hahahahahaaaaa...koje ti druze gluposti pises...

zvezdan

pre 8 godina

Pre par dana sam vozio novog Golfa sa najslabijim benzincem, koji je kupio moj antipaticni tast :) 6 godina sam vozio Xsaru i C5 i 6 godina sam vozio VW CC i VW Polo. 3 godine sam imao Sportage i Clio. Sva su bila nova vozila i sa izuzetkom Kia, sa svima sam bio vrlo zadovoljan. Ipak, VW mi je za nijansu ostavio jaci i bolji utisak od svih modela. Zaista, nije bezveze Golf tolike godine lider klase. Pozz

nikolas

pre 8 godina

pa dobro.sve su to dobri rezultati.klace se oni jos dugo za pola sekunde jer ovde moze i tezina vozaca da utice ako vec cepidlace sa gramazama...ovo je samo nabijanje rogova za prestiz dok opc ne izbaci astru pa reno megana sport i tako u krug...

NemanjaBB

pre 8 godina

Kroz godinu dana stize Megane RS, a prosli je po vecini strucnjaka, ima najbolju sasiju i dugo drzao najbolje vreme sa prednjom vucom. Da bi ga i Civic i Golf pretekli, imaju po 30ak konja vise.
Doduse, Civic t r mi se svidja, vozio sam se u proslom, atmo 201 ks, zvrk!! :)

bb

pre 8 godina

ako je serijski model onda tako i treba da se testira a ne vaditi sve zivo iz njega samo da bi bio sto laksi....cak su stavili i manji akumulator WTF!!!Volksvagenu nije dovoljno sto vara sa izduvnim gasovima nego vara i na trkackoj stazi....koja smejurija,sto neko rece kako izadje sa fabricke trake tako i na trkacku stazu pa se pokazi bajo moj

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Drajver
Opet malo precenjivanje vw,i ja smatram da su nemci najbolji,ali i od golfa ima neko bolji u necemu a to je njegov nemacki konkurent Fokus...Uporedi osnovnu verziju Fokusa koja je par hiljada evra jeftinija od Golfa,ostavlja ga u oblaku prasine.I najacu takodje...Mnogo bolji vozacki auto je Fokus,uz to jeftiniji...A da li ovaj vise drzi cenu kao polovan smesno je,ako zbog toga neko kupuje auto nek mu je sa srecom u preprodaji...

Baxuz

pre 8 godina

(zvezdan, 04. maj 2016 09:48)

Jel to onaj 1.2tsi bluemotion od 85ks. Vozio sam ga i ja. Vuce dobro iskreno kao da ima bar 20tak ks vise. I dobra mu je oprema u baznoj varijanti (automatska klima, rucna na dugme...) Vreme mi je menjati auto i iskreno razmisljam o njemu. Ne svidja mi se turbo punjac, ne volim te skupe delove koji ce sigurno da "riknu" jer cu auto da vozim bar 5 godina (zato i ne vozim dizel). Mada nemam neki izbor bez turbine: Megane 1.6 (kojeg jos uvek nemaju) i Auris, Civic mi izgleda suvise sportski ja sam ozbiljan covek ;) Ako uspem, a verovarno necu, da svarim turbo Golf mi je prvi izbor.

mup

pre 8 godina

Steta sto su na dno snimka montirali ovu sofercinu sto mota djevrek, pa se ne vidi najvazniji deo staze. Vozio sam se ovom stazom 2011 sa zetom koji zivi u Nemackoj i vozi M5. Nudio mi je da vozim krug, ali velika guzva, puno napaljenih trkaca i kisica su me odbili. Naravno i cena auta od 110.000 evra, pa do kraja zivota ne bih mogao da otplatim stetu.

Aleкса

pre 8 godina

Успавали се у VW...онај дизел-гејт их пореметио...баш...баш...посматрао сам на сајму Опел Астру и Рено Меган...они сад,у некој средњој опреми и моторизацији држе трон...особито Астра са оним 1.6 моторима...сад је ово "вађење"...

Drajver

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1127271#k20239812

Tebe i druge kojui pljuju vw bih informisamo da je i honda menjala zadnje oslanjanje i jos zilion stvari! Pogledajte konacan spisak pretragom na internetu da ja ne pametujem. Isto to vazi i za megane rs! Kao i za leon cupru naravno.
Ovo je stvar marketinga i to je to, svi to rade. Nije vw tu izuzetak.

Nadovezao bih se na pricu o 1.2 najslabijem tsi motory kod golfa 7. Motor i oprema u osnovnoj varijanti nude daleko vise od konkurencije. Ne znam jedino za odrzavanje i slicno ali auto vuce izuzetno dobro, mali je potrosac i sa osnovnom opremom daleko ispred konkurencije pa i cenom sto pre nikako nije bio slucaj. Mada ostaje pitanje eksploatacije na duze staze i cinjenice da nema multilink pozadi (ne oseti se u odnosu na konkurenciju), 5 brzina (verovatno bi nedostajala 6 na autoputu), kao i sigurnosti po pitanju kradje.

mikele

pre 8 godina

najbrzi akumulator..(manji) i najsporija zadnja klupa..sjajan rekord..sledeci na potezu su honda R kosilice za travu i Opc sivaca masina by Opel

Mikiveliki

pre 8 godina

Каква је ово глупост? Да ли су кола вожена под апсолутно истим условима, и потпуно идентично, да би се неко могао да прогласи, да је бољи пар десетина стотинки једне секунде. Потпуно ирелевантно и крајње смешно.

Sub-Zero

pre 8 godina

a taj minut vremena ako nekom pomogne, neka kupi tog golfa, ma neka kupi i hondu... Da li je moguce da je ovde rasprava oko toga sta je brze? Osim ako nismo trkaci a nismo onda nema svrhe raspravljati se. Kupujmo sta nam je lepo, i da uzmemo hondu pitam se da li ce biti bar jedan Srbin koji ce biti vlasnik jednog od 400 golfova pa da nas i kojim slucajem obidje na nekom putu ako se ikada sretnemo i ako budemo vlasnici honde uopste...

Brenki

pre 8 godina

Koje cudo sto Clubsport S verzija nema sedista i sto joj je masa smanjena, bas cudno. Jel treba i krovni gepek da ima mozda i kuku za prikolicu? I da se testira na parkingu preko ivicnjaka? To je kao kad bi seli u Porche 911 GT3, kakve su ovo sipke, bucan mnogo, tvrd, go kao pistolj... Nije zvaka za... Inace, auto je monstruozan, svaka cast, sigurno ce konkurencija da odgovori.

zvezdan

pre 8 godina

Ako kupite Golf, baxuz sigurno niste xaxa. 1,2 tsi je u pitanju, mislim da je srednji paket opreme. Auto je toliko skladan, uravnotezen, vrlo solidno na oko deluje unutrasnjost (iako dominira crna boja koju bas i ne gotivim). Nikada ne bih rekao da ima samo 85 ks, i takvo zadnje vesanje. Stvarno sam ostao odusevljen. Inace, trenutno vozim mnogo vredniji automobil, ali ovaj Golf me je odusevio. Sto se turbo punjenja tice, bukvalno svi ozbiljniji proizvodjaci ga koriste (ili ga bar razvijaju), tako da u dogledno vreme ce atmosferci da izumru nacisto. Siguran sam da i po pitanju dugovecnosti motora inzenjeri imaju resenje, tj da koriste kvalitetnije materijale koji su u stanju da se nose sa ovakvim konceptom turbo motora. Pored ovakvih benzinaca, dizel motor je prilicno besmislen, u Golf klasi. Pozz

R20

pre 8 godina

Kada bi se u Golf-a stavljale legure lima iz Hondine karoserije i plastika iz enterijera, isti bi leteo! Honda je auto nista drugo do lagani plastikaner, sa vratima kao na nekom koreancu.
Golf je obican auto, za nemca, a za japance je klasa!!

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Drajver
Fokus ima za 12850 a Golf je negde oko 14000 evra,nije bas truncica...I ne govorim o opremi,fokus ima vec tri godine nagradjivani ecoboost motor u osnovnoj verziji sa 100ks koji uz vec dokazanu sasiju,ogibljenje i volan ga cine najboljim u klasi,to je ono u cemu pricam,mnogo je bolja ponuda nego taj golf...

henk.mudi

pre 8 godina

Ne verujem, vest o Golfu, pominju se Honda i Megane, i dodje fordbot@Ivan i ubedi nas da je Fokus bolji. Ajde da svi kupimo po Forda, mozda sjase.

Milan

pre 8 godina

ko će da bude najbolji ako neće Golf, Golf mora uvek da bude prvi u klasi jer Golf je simbol nemačke autoindustrije, sinonim za nemački smisao za kvalitet, jednostavnost, preciznost i dugotrajnost. S obzirom da je slika i prilika nemačke superiornosti u proizvodnji automobila, a i šire naravno, Golf će to i ostati za dugo vremena, fabrika će u svaku sledeću generaciju ulagati sve svoje napore da to ispuni jer "tako mora".

Preporučio bih samo da pogledate proces proizvodnje Golfa i obratite pažnju na linije, podove, plafone, izgled radnika i to kako su isti odeveni i to uporedite sa bilo kojom drugom fabrikom, čak i bilo kojim premijum imenom i ostaćete fascinirani viđenim.

Baxuz

pre 8 godina

(Drajver, 04. maj 2016 21:06)

Fokus je prilicno jeftiniji od golfa na akciji je oko 12.800€. Ali to nista ne znaci. Fokus je realno djubre od auta i ne moze se porediti sa golfom a ni sa vecinom krstenih kola. Ford, Opel, Fiat, Alfa su krntije koje ne bih kupio ni dusmaninu osim Guiliette koja mi je remek delo dizajna i uzeo bih je rado ali samo uz neki normalan auto, da imam sta da vozim dok je italijanka na servisu.

laserJet

pre 8 godina

@flomaster... cini se da nisi bas procitao clanak? Kazu 400 komada. OK daleko da je to ne znam kakva serija ali svakako je to 20 * 20...

Milan

pre 8 godina

i još da dodam, sad vidim u komentarima i Honda se spominje kao kakav plastikaner, iako gajim simaptije prema istoj, preporučujem ovaj video da pogledate gde se spominje Honda, a u videu naravno automobil po kome je klasa i dobila ime i još jednom će vam sve biti jasno

https://www.youtube.com/watch?v=twyw8UdsWnY

Drajver

pre 8 godina

@http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1127271#k20244719

Ne znam koje se cene uporedjuju ali po onome sto sam ja video focus je tek truncicu jeftiniji u najosnovnijem paketu a ne nudi vise opreme. Treba takodje pomenuti i da golf ima zaseban sistem za napajanje klime recimo pa kada se ukljuci auto ne gubi na snazi. Cene na sajtovima nisu tacne, u salonima je druga prica. To naravno ne znaci da je focus losiji, samo sam se nadovezao na pricu o 1.2 tsi motoru. Focus nisam vozio pa ne mogu komentarisati isti. Da ga dizem u nebesa, ne, samo se trudim da budem objektivan koliko je to moguce, licno golfa ne bih uzimao ali da je na mene ostavio dobar utisak po pitanju kvaliteta izrade, funkcionalnosti u vidu preglednosti, lezanja, upravljanja, udobnosti cak i bez multilinka pozadi. E sada je situacija umnogome drugacija, dosla je nova astra, sledece godine novi i30 sa laksom i krucom karoserijom, focus takodje sledece godine, redizajn golfa ove, novi megan itd. Ali ostaje da je 1.2 tsi za bazni motor jako dobar izbor cak i u verziji od 85ks mada opet napominjem nisam siguran kakva je situacija po pitanju servisa posto ukoliko ne gresim vratili su kais umesto lanca sto znaci veliki servis na bese 120k koji kosta prilicno. A da je situacija po pitanju stanja na trzistu normalnija u prici bi bili i mazda 3 i novi civic uskoro ali to nam je sto nam je.

PS i toyoti je nesto malo pala cena ali 1.33 motor je rekao bih prevazidjen mada pouzdan.

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Baxusz
A ti vozis neki Bentli verovatno...Samo tesko neznanje moze da kaze da su Ford i Opel djubre od auta,ko god zna nesto malo o autoindustrji nikad ni za jednu ozbilniju firmu to ne bi rekao jer svaka ima vrline i mane...A malo se edukuj,procitaj neki uporedni test,zapanjices se...

flomaster

pre 8 godina

@flomaster... cini se da nisi bas procitao clanak? Kazu 400 komada. OK daleko da je to ne znam kakva serija ali svakako je to 20 * 20...
(laserJet, 4. maj 2016 10:18)

A dobro.. poenta je ista. Glupo je to nazivati serijskim modelom..

Herceg

pre 8 godina

Kada ovo pokusate na Hondi sve ce vam biti jasno,za francuze uopste nije ni preporucljivo.Normalno niko ne kupuje auto da ga unistava ali video dosta govori o kvalitetu.
https://www.youtube.com/watch?v=twyw8UdsWnY

R20

pre 8 godina

Kada bi se u Golf-a stavljale legure lima iz Hondine karoserije i plastika iz enterijera, isti bi leteo! Honda je auto nista drugo do lagani plastikaner, sa vratima kao na nekom koreancu.
Golf je obican auto, za nemca, a za japance je klasa!!

zvezdan

pre 8 godina

Pre par dana sam vozio novog Golfa sa najslabijim benzincem, koji je kupio moj antipaticni tast :) 6 godina sam vozio Xsaru i C5 i 6 godina sam vozio VW CC i VW Polo. 3 godine sam imao Sportage i Clio. Sva su bila nova vozila i sa izuzetkom Kia, sa svima sam bio vrlo zadovoljan. Ipak, VW mi je za nijansu ostavio jaci i bolji utisak od svih modela. Zaista, nije bezveze Golf tolike godine lider klase. Pozz

Brenki

pre 8 godina

Koje cudo sto Clubsport S verzija nema sedista i sto joj je masa smanjena, bas cudno. Jel treba i krovni gepek da ima mozda i kuku za prikolicu? I da se testira na parkingu preko ivicnjaka? To je kao kad bi seli u Porche 911 GT3, kakve su ovo sipke, bucan mnogo, tvrd, go kao pistolj... Nije zvaka za... Inace, auto je monstruozan, svaka cast, sigurno ce konkurencija da odgovori.

Milan

pre 8 godina

ko će da bude najbolji ako neće Golf, Golf mora uvek da bude prvi u klasi jer Golf je simbol nemačke autoindustrije, sinonim za nemački smisao za kvalitet, jednostavnost, preciznost i dugotrajnost. S obzirom da je slika i prilika nemačke superiornosti u proizvodnji automobila, a i šire naravno, Golf će to i ostati za dugo vremena, fabrika će u svaku sledeću generaciju ulagati sve svoje napore da to ispuni jer "tako mora".

Preporučio bih samo da pogledate proces proizvodnje Golfa i obratite pažnju na linije, podove, plafone, izgled radnika i to kako su isti odeveni i to uporedite sa bilo kojom drugom fabrikom, čak i bilo kojim premijum imenom i ostaćete fascinirani viđenim.

Drajver

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1127271#k20239812

Tebe i druge kojui pljuju vw bih informisamo da je i honda menjala zadnje oslanjanje i jos zilion stvari! Pogledajte konacan spisak pretragom na internetu da ja ne pametujem. Isto to vazi i za megane rs! Kao i za leon cupru naravno.
Ovo je stvar marketinga i to je to, svi to rade. Nije vw tu izuzetak.

Nadovezao bih se na pricu o 1.2 najslabijem tsi motory kod golfa 7. Motor i oprema u osnovnoj varijanti nude daleko vise od konkurencije. Ne znam jedino za odrzavanje i slicno ali auto vuce izuzetno dobro, mali je potrosac i sa osnovnom opremom daleko ispred konkurencije pa i cenom sto pre nikako nije bio slucaj. Mada ostaje pitanje eksploatacije na duze staze i cinjenice da nema multilink pozadi (ne oseti se u odnosu na konkurenciju), 5 brzina (verovatno bi nedostajala 6 na autoputu), kao i sigurnosti po pitanju kradje.

mikele

pre 8 godina

najbrzi akumulator..(manji) i najsporija zadnja klupa..sjajan rekord..sledeci na potezu su honda R kosilice za travu i Opc sivaca masina by Opel

zvezdan

pre 8 godina

Ako kupite Golf, baxuz sigurno niste xaxa. 1,2 tsi je u pitanju, mislim da je srednji paket opreme. Auto je toliko skladan, uravnotezen, vrlo solidno na oko deluje unutrasnjost (iako dominira crna boja koju bas i ne gotivim). Nikada ne bih rekao da ima samo 85 ks, i takvo zadnje vesanje. Stvarno sam ostao odusevljen. Inace, trenutno vozim mnogo vredniji automobil, ali ovaj Golf me je odusevio. Sto se turbo punjenja tice, bukvalno svi ozbiljniji proizvodjaci ga koriste (ili ga bar razvijaju), tako da u dogledno vreme ce atmosferci da izumru nacisto. Siguran sam da i po pitanju dugovecnosti motora inzenjeri imaju resenje, tj da koriste kvalitetnije materijale koji su u stanju da se nose sa ovakvim konceptom turbo motora. Pored ovakvih benzinaca, dizel motor je prilicno besmislen, u Golf klasi. Pozz

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Drajver
Opet malo precenjivanje vw,i ja smatram da su nemci najbolji,ali i od golfa ima neko bolji u necemu a to je njegov nemacki konkurent Fokus...Uporedi osnovnu verziju Fokusa koja je par hiljada evra jeftinija od Golfa,ostavlja ga u oblaku prasine.I najacu takodje...Mnogo bolji vozacki auto je Fokus,uz to jeftiniji...A da li ovaj vise drzi cenu kao polovan smesno je,ako zbog toga neko kupuje auto nek mu je sa srecom u preprodaji...

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Drajver
Fokus ima za 12850 a Golf je negde oko 14000 evra,nije bas truncica...I ne govorim o opremi,fokus ima vec tri godine nagradjivani ecoboost motor u osnovnoj verziji sa 100ks koji uz vec dokazanu sasiju,ogibljenje i volan ga cine najboljim u klasi,to je ono u cemu pricam,mnogo je bolja ponuda nego taj golf...

Baxuz

pre 8 godina

(Drajver, 04. maj 2016 21:06)

Fokus je prilicno jeftiniji od golfa na akciji je oko 12.800€. Ali to nista ne znaci. Fokus je realno djubre od auta i ne moze se porediti sa golfom a ni sa vecinom krstenih kola. Ford, Opel, Fiat, Alfa su krntije koje ne bih kupio ni dusmaninu osim Guiliette koja mi je remek delo dizajna i uzeo bih je rado ali samo uz neki normalan auto, da imam sta da vozim dok je italijanka na servisu.

henk.mudi

pre 8 godina

Jedino sto je za razliku od Golfa, kome su uklonjena sedista, stavljene specijalne gume, drugacije podeseno oslanjanje, ogranicene serije itd, Civic standardna verzija Type R. Al dobro, ako nista drugo, Nemci su majstori marketinga.

Lishke

pre 8 godina

Sad i iz honde da skinu sedista, klimu i sve ostalo sto ne treba van trkacke staze, postave ogibljenje iz TCR serije… pitam se onda ciji bi rekord bio!

zex1

pre 8 godina

najbrzi serijski model ogranicene proizvodnje , sa baterijama za lampu ,bez zadnje klupe i specijalno podesenim vesanjem za nirburgring, verovatno vozen na kanticu goriva umesto rezervoara... svaka cast vw, opet ste sami sebe nadmasili...

bb

pre 8 godina

ako je serijski model onda tako i treba da se testira a ne vaditi sve zivo iz njega samo da bi bio sto laksi....cak su stavili i manji akumulator WTF!!!Volksvagenu nije dovoljno sto vara sa izduvnim gasovima nego vara i na trkackoj stazi....koja smejurija,sto neko rece kako izadje sa fabricke trake tako i na trkacku stazu pa se pokazi bajo moj

laserJet

pre 8 godina

@flomaster... cini se da nisi bas procitao clanak? Kazu 400 komada. OK daleko da je to ne znam kakva serija ali svakako je to 20 * 20...

Dalibor...AMG

pre 8 godina

Kada bi se u Golf-a stavljale legure lima iz Hondine karoserije i plastika iz enterijera, isti bi leteo! Honda je auto nista drugo do lagani plastikaner, sa vratima kao na nekom koreancu. 
Golf je obican auto, za nemca, a za japance je klasa!!
(R20, 04. maj 2016 12:49)

hahahahahaaaaa...koje ti druze gluposti pises...

Aleкса

pre 8 godina

Успавали се у VW...онај дизел-гејт их пореметио...баш...баш...посматрао сам на сајму Опел Астру и Рено Меган...они сад,у некој средњој опреми и моторизацији држе трон...особито Астра са оним 1.6 моторима...сад је ово "вађење"...

Baxuz

pre 8 godina

(zvezdan, 04. maj 2016 09:48)

Jel to onaj 1.2tsi bluemotion od 85ks. Vozio sam ga i ja. Vuce dobro iskreno kao da ima bar 20tak ks vise. I dobra mu je oprema u baznoj varijanti (automatska klima, rucna na dugme...) Vreme mi je menjati auto i iskreno razmisljam o njemu. Ne svidja mi se turbo punjac, ne volim te skupe delove koji ce sigurno da "riknu" jer cu auto da vozim bar 5 godina (zato i ne vozim dizel). Mada nemam neki izbor bez turbine: Megane 1.6 (kojeg jos uvek nemaju) i Auris, Civic mi izgleda suvise sportski ja sam ozbiljan covek ;) Ako uspem, a verovarno necu, da svarim turbo Golf mi je prvi izbor.

Ivan-Molder

pre 8 godina

@Baxusz
A ti vozis neki Bentli verovatno...Samo tesko neznanje moze da kaze da su Ford i Opel djubre od auta,ko god zna nesto malo o autoindustrji nikad ni za jednu ozbilniju firmu to ne bi rekao jer svaka ima vrline i mane...A malo se edukuj,procitaj neki uporedni test,zapanjices se...

Drajver

pre 8 godina

@http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1127271#k20244719

Ne znam koje se cene uporedjuju ali po onome sto sam ja video focus je tek truncicu jeftiniji u najosnovnijem paketu a ne nudi vise opreme. Treba takodje pomenuti i da golf ima zaseban sistem za napajanje klime recimo pa kada se ukljuci auto ne gubi na snazi. Cene na sajtovima nisu tacne, u salonima je druga prica. To naravno ne znaci da je focus losiji, samo sam se nadovezao na pricu o 1.2 tsi motoru. Focus nisam vozio pa ne mogu komentarisati isti. Da ga dizem u nebesa, ne, samo se trudim da budem objektivan koliko je to moguce, licno golfa ne bih uzimao ali da je na mene ostavio dobar utisak po pitanju kvaliteta izrade, funkcionalnosti u vidu preglednosti, lezanja, upravljanja, udobnosti cak i bez multilinka pozadi. E sada je situacija umnogome drugacija, dosla je nova astra, sledece godine novi i30 sa laksom i krucom karoserijom, focus takodje sledece godine, redizajn golfa ove, novi megan itd. Ali ostaje da je 1.2 tsi za bazni motor jako dobar izbor cak i u verziji od 85ks mada opet napominjem nisam siguran kakva je situacija po pitanju servisa posto ukoliko ne gresim vratili su kais umesto lanca sto znaci veliki servis na bese 120k koji kosta prilicno. A da je situacija po pitanju stanja na trzistu normalnija u prici bi bili i mazda 3 i novi civic uskoro ali to nam je sto nam je.

PS i toyoti je nesto malo pala cena ali 1.33 motor je rekao bih prevazidjen mada pouzdan.

Herceg

pre 8 godina

Kada ovo pokusate na Hondi sve ce vam biti jasno,za francuze uopste nije ni preporucljivo.Normalno niko ne kupuje auto da ga unistava ali video dosta govori o kvalitetu.
https://www.youtube.com/watch?v=twyw8UdsWnY

nikolas

pre 8 godina

pa dobro.sve su to dobri rezultati.klace se oni jos dugo za pola sekunde jer ovde moze i tezina vozaca da utice ako vec cepidlace sa gramazama...ovo je samo nabijanje rogova za prestiz dok opc ne izbaci astru pa reno megana sport i tako u krug...

Milan

pre 8 godina

i još da dodam, sad vidim u komentarima i Honda se spominje kao kakav plastikaner, iako gajim simaptije prema istoj, preporučujem ovaj video da pogledate gde se spominje Honda, a u videu naravno automobil po kome je klasa i dobila ime i još jednom će vam sve biti jasno

https://www.youtube.com/watch?v=twyw8UdsWnY

Mikiveliki

pre 8 godina

Каква је ово глупост? Да ли су кола вожена под апсолутно истим условима, и потпуно идентично, да би се неко могао да прогласи, да је бољи пар десетина стотинки једне секунде. Потпуно ирелевантно и крајње смешно.

henk.mudi

pre 8 godina

Ne verujem, vest o Golfu, pominju se Honda i Megane, i dodje fordbot@Ivan i ubedi nas da je Fokus bolji. Ajde da svi kupimo po Forda, mozda sjase.

Nemanja

pre 8 godina

Ne mogu da se setim kakav je CIVIC bio na tom testu, odnosno da li je bila standardna verzija (zadnja klupa, normalna oprema itd.) ili je bila neka ogoljena verzija. U svakom slucaju, smatram da je ovo potpuna glupost jer auto koji nema zadnju klupu, koji ima manji akumulator (????) nema realno upotrebnu vrednost, osim mozda na stazama i trkama. Jos samo da mu stave i manji rezervoar, od jedno 20l, pa da traje samo koliko i voznja na Nirburgringu, da izbace klimu i ostalu opremu... Ako hocete da uporedjujete performanse, uradite to na standardnim verzijama a ne na nekim limitiranim ili na verzijama koje ce biti prodate u par desetina ili stotina primeraka.

NemanjaBB

pre 8 godina

Kroz godinu dana stize Megane RS, a prosli je po vecini strucnjaka, ima najbolju sasiju i dugo drzao najbolje vreme sa prednjom vucom. Da bi ga i Civic i Golf pretekli, imaju po 30ak konja vise.
Doduse, Civic t r mi se svidja, vozio sam se u proslom, atmo 201 ks, zvrk!! :)

mup

pre 8 godina

Steta sto su na dno snimka montirali ovu sofercinu sto mota djevrek, pa se ne vidi najvazniji deo staze. Vozio sam se ovom stazom 2011 sa zetom koji zivi u Nemackoj i vozi M5. Nudio mi je da vozim krug, ali velika guzva, puno napaljenih trkaca i kisica su me odbili. Naravno i cena auta od 110.000 evra, pa do kraja zivota ne bih mogao da otplatim stetu.

Sub-Zero

pre 8 godina

a taj minut vremena ako nekom pomogne, neka kupi tog golfa, ma neka kupi i hondu... Da li je moguce da je ovde rasprava oko toga sta je brze? Osim ako nismo trkaci a nismo onda nema svrhe raspravljati se. Kupujmo sta nam je lepo, i da uzmemo hondu pitam se da li ce biti bar jedan Srbin koji ce biti vlasnik jednog od 400 golfova pa da nas i kojim slucajem obidje na nekom putu ako se ikada sretnemo i ako budemo vlasnici honde uopste...

flomaster

pre 8 godina

@flomaster... cini se da nisi bas procitao clanak? Kazu 400 komada. OK daleko da je to ne znam kakva serija ali svakako je to 20 * 20...
(laserJet, 4. maj 2016 10:18)

A dobro.. poenta je ista. Glupo je to nazivati serijskim modelom..