Svetska premijera: Audi Q2 (FOTO)

Audi je objavio fotografije i tehničke detalje novog najmanjeg krosovera u svojoj gami.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2016.

16:30

Svetska premijera: Audi Q2 (FOTO)

Nemački proizvođač upotpunio je ponudu krosover i SUV vozila modelom Q2, za koji u Audiju kažu da predstavlja "urbani, multifunkcionalni tip vozila namenjen svakodnevnim ali i rekreativnim potrebama".
Čini se da je Audi ovog puta odlučio da novom automobilu pruži poseban dizajnerski tretman kako bi ublažio kritike da su njegovi modeli vizuelno previše slični. I zaista, ako se malo pažljivije pogleda, Q2 predstavlja stilski odmak u odnosu na ostale nove Audije.
Maska hladnjaka nema onaj izraženi 3D efekat koji smo viđali na modelima nemačkog proizvođača u poslednje vreme, a i njen oblik i tekstura se razlikuju od aktuelnog Audi standarda.

Farovi su manji i zakošeniji, a promene su vidljive i na prednjem braniku.
Zadnji krovni nosači su ofarbani u različitu boju u odnosu na ostatak karoserije, što polako postaje praksa mnogih proizvođača.

Pogled otpozadi otkriva jednostavna, gotovo pravougaona stop svetla, koja su više karakteristična za Volkswagen nego za Audi.
Q2 je dugačak 4,19 m, širok 1,79 a visok 1,51 m, dok je međuosovinsko rastojanje 2,6 m, što ga svrstava u klasu potkompaktnih krosovera.

Kupci će moći da biriaju između šest pogonskih jedinica, u rasponu od 116 kd do 190 ks. Bazni model dobijaće snagu od trocilindarskog 1.0 litarskog TFSI motora, a pored njega u ponudi će biti i dva četvorocilindarska turbo benzinca, zapremine 1.4 i 2.0 l. Dizel ponuda sastoji se od 1.6 TDI i dve varijante 2.0 TDI motora.
Snaga se standardno prenosi na prednje točkove (osim kod 2.0 TFSI i 2.0 TDI verzija koje imaju quattro pogon) pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača, dok je kao opcija ponuđen sedmostepeni S tronic sa duplim kvačilom.

Svetsku premijeru Audi Q2 imaće na sajmu automobila u Ženevi koji je za predstavnike medija počeo u utorak 1. marta, a trajaće do 13. marta.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: