Prve skice novog Škodinog SUV-a

Češki proizvođač objavio je dizajnerske crteže SUV koncepta VisionS uoči svetske premijere zakazane za početak marta i sajam automobila u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2016.

10:28

Prve skice novog Škodinog SUV-a

Škoda VisionS predstavlja uvod u dugo najavljivani serijski krosover / SUV koji će deliti mehaničku osnovu sa Volkswagenom Tiguan. Koncept je dugačak 4,7 m, širok 1,9 m i visok 1,7 m, i može da primi šest putnika smeštenih u tri reda sedišta.
Automobil sledi stilski pristup koji smo već videli na prethodnim konceptima sa oznakom "Vision" - uočljive su oštre linije karoserije, specifičan usek između zadnjih stop svetala, tipična hauba sa malim "jezičkom" na sredini na kome se nalazi Škodin amblem...

Dizajnerski pečat VW grupe je neizbežan, pa VisionS podseća na slične Volkswagenove krosover / SUV koncepte iz prethodnih godina.
Koliko je prikaz vozila na objavljenim skicama realističan, uverićemo se početkom marta na ženevskom auto-salonu, dok bi produkcijska verzija, koja će u gami Škode zauzeti poziciju iznad modela Yeti, trebalo da bude predstavljena na jesen, na sajmu u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: