Južnoamerikanci će voziti Sandero sa 145 ks

Renault je predstavio sportski Sandero RS koji je namenjen isključivo tržištu Latinske Amerike. Automobil je konstruisan u Renault Sport odeljenju, a pogon će dobijati od 2.0 litarskog benzinskog motora.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.06.2015.

10:43

Default images
Foto: Renault

Sve one koji su maštali o tome da neki od Dačijinih automobila dobije snažniju "mašinu" od motora iz standradnih modela, obradovaće vest o lansiranju Sandera RS sa 145 "konja".

Ipak, u sportskom Sanderu imaće priliku da uživaju samo vozači iz Južne Amerike, s obzirom da će ovaj model biti dostupan jedino na tom tržištu, pod značkom Renault.

To je ujedno i prvi automobil konstruisan u Renault Sport odeljenju koji će se proizvoditi izvan Evrope.
Foto: Renault
Osim jačeg motora, Sandero RS razlikuje se od regularne verzije i po brojnim aerodinamičnim dodacima, novim branicima, ali pre svega po mehaničkim unapređenjima.

Motor je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, a automobil ima novo, tvrđe oslanjanje, poboljšani upravljački sistem i jače kočnice.
Foto: Renault
Renault Sandero RS ima i unapređeni elektronski sistem stabilnosti, dok je unutrašnjost opremljena detaljima karakterističnim za ovu vrstu automobila - tu su sportski volan, alumunijumske pedale, sportska sedišta...

Proizvođač za sada nije objavio više detalja, ali očekuje se da će Sandero RS biti u stanju da do stotke ubrza za oko 8 sekundi.
Foto: Renault
Automobil će imati premijeru na predstojećem sajmu u Buenos Airesu, a u argentinske prodajne salone stiže početkom 2016.

Cena nije poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: