Ford Fiesta dobija novi dizel motor

Ford je saopštio da će Fiesta biti dostupna sa novim 1.5 TDCi dizelašem sa 95 ks. Osim toga, proizvođač je unapredio svoj najprodavaniji model u Evropi na planu dizajna, opreme i komfora.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

09:35

Default images

Novi turbo-dizel motor zameniće u pogonskoj gami postojeći 1.6 litarski dizelaš iste snage a njegove glavne prednosti su niska prosečna potrošnja (3,2 l/100 km) i manja emisija ugljen-dioksida (82 g/km).
Osim toga, dve posebne serije, Fiesta Red Edition i Fiesta Black Edition, koje su do sada mogle nabaviti samo sa trocilindrašem sa 140 ks, biće dostupne i sa 1.0 litarskim EcoBoost benzincem sa 125 ks i pomenutim dizelašem sa 95 ks.

Takođe, 1.0 litarski trocilindarski EcoBoost sa 140 "konja" iz Red i Black edicije biće ponuđen i kupcima modela sa Titanium i Sport paketima opreme.
Fiesta Trend dobija unapređene halogene farove i LED dnevna svetla, dok su volan i ručica parkirne kočnice obloženi kožom.

Titanium paket sada obuhvata i hromirane ukrasne detalje na donjem delu prednje maske, nove 16 inčne alu felne, drugačije dezene presvlaka koji su usklađeni sa štepom na volanu, ručici menjača, ručnoj kočnici i patosnicama.
Ford je uveo i nove mogućnosti personalizacije Fieste, tako što je za određene boje spoljašnjosti ponudio kupcima da uz doplatu dobiju krov u drugačijoj nijansi.

Vozili smo: Ford Fiesta 1.5 TDCi Titanium

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: