"Top Gear može i bez Klarksona"

"Džeremi Klarkson nije jedini razlog zbog čega fanovi vole emisiju Top Gear", izjavio je bivši "Stig", Ben Kolins, povodom najava da bi čuveni voditelj mogao da napusti ovaj automobilski šou nakon što ga je BBC suspendovao.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2015.

14:24

Default images
Foto: YouTube screenshot

Ben Kolins je u serijalu Top Gear proveo osam godina kao tajanstveni test vozač - Stig, pre nego što ga je 2010. godine BBC otpustio jer je otkrio svoj identitet i objavio autobiografiju.

Kada je britanska televizija saznala da Kolins namerava da objavi knjigu, pokušali su da ga spreče sudskim putem. Pošto u tome nisu uspeli, dali su oktaz svom tadašnjem test vozaču.

Kolins nema mnogo lepih reči za Klarksona. Nekadašnji Stig je za Radio Tajms izjavio da ga suspendovani voditelj nije podržao 2010. kada se borio da zadrži posao u Top Gear timu. On danas smatra da šou može da nastavi da se emituje i bez Džeremija Klarksona.

"Top Gear svoju popularnost u velikoj meri duguje Džeremiju jer je on zaista harizmatična ličnost, ali fanovi emisiju vole i zbog mnoštva drugih stvari. Klarkson je važan sastojak - ali nije i jedini", kaže bivši Stig.

Analizirajući današnju poziciju emisije Ben Kolins misli da, iako je ona i dalje veoma popularna, autori imaju sve više problema da sačuvaju takav status jer su opterećeni sopstvenim uspehom.

"U jednom trenutku Top Gear bi svakako morao da se menja, da evoluira, na ovaj ili onaj način. Ne verujem da bi mogao da opstane ako je ukorenjen samo u jednoj ličnosti", objašnjava Kolins.

"Recimo, franšiza filmova o Džejmsu Bondu se uvek menjala, dovodili su novog glavnog glumca, išli su napred. Tako će biti i sa Top Gear-om, a emisija će i dalje biti popularna, jer je milioni ljudi gledaju", smatra on.
Ben Kolins (YouTube screenshot)
Kolins se osvrnuo na trenutak kada je i sam morao da ode iz serijala.

"Učestvovao sam u svemu tome osam godina, ali sam na kraju bio prinuđen da odem, iako to nisam želeo. BBC je odlučio da stvari reši putem suda, što je prava šteta", kaže bivši Stig.

"Da li me je Džeremi podržao u tom momentu? Ne, nije. Od tada više nismo progovorili ni reč jedan sa drugim."

I dok je Ben Kolins ubeđen da će Top Gear biti jednako uspešan i bez Klarksona, njegov prethodnik u ulozi Stiga, Peri Mekarti, misli da emisija "neće funkcionisati" ako Džeremi Klarkson nije deo nje.

"Dobićete razblaženu verziju koja ni na domaćem, a ni na globalnom tržištu neće imati istu vrednost koju ima sada", kaže Mekarti.

"Neka je Bog u pomoći svakom onom ko se usudi da zauzme Klarksonovo mesto, jer mu neće biti lako", smatra Peri Mekarti koji je bio Stig 2002-2003. godine.

BBC je suspendovao Klarksona u utorak 10. marta, nakon čega su sa programa skinute preostale epizode aktuelnog 22. serijala.

Suspenzija je usledila nakon incidenta koji se dogodio na snimanju, kada je Džeremi Klarkson navodno udario jednog od producenata emisije. U toku je interna istraga, nakon čega će BBC doneti konačnu odluku o sudbini Klarksona, ali i budućnosti Top Gear-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: