Quattroporte i Ghibli za zaradu, Alfieri za prestiž

Za razliku od dve luksuzne limuzine, čiji je zadatak bio da povećaju globalnu prodaju Maseratijevih automobila, uloga novog sportskog kupea je da očuva imidž kompanije kao ekskluzivnog premijum proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

13:44

Default images

Maserati je od januara zaključno sa septembrom prodao preko 26.000 automobila pre svega zahvaljujući tržišnom bumu nove generacije modela Quattroporte i potpuno novom modelu - Ghibli.

Kada se ovoj dvojci uskoro priključi krosover Levante, Maserati će nastaviti da grabi krupnim koracima ka svom cilju - da 2018. kupcima isporuči 75.000 vozila.
Maserati Alfieri koncept
Iako mnogi milse da će masovna proizvodnja ugroziti imidž Maseratija kao kompanije poznate po ekskluzivnim modelima koji se proizvode u malim serijama, italijanski proizvođač ima strategiju kojom će se suprotstaviti takvim tvrdnjama.

Adut Maseratija zove se Alfieri (po jednom od 5 braće koji su osnovali kompaniju) i pojaviće se u prodaji 2016.

Produkcijska verzija ovog automobila neće se bitno razlikovati od istoimenog koncepta predstavljenog na auto-salonu u Ženevi 2014.
Maserati Alfieri koncept
Za razliku od dve pomenute limuzine, Maserati Alfieri će se izrađivati u maloj seriji, čime će zadržati ekskuzivnost, a na tržištu će se suprotstaviti modelima kao što su Jaguar F-Type, Mercedes AMG GT i Porsche 911.

U planu je da se, posle kupea, 2017. godine pojavi i kabriolet sa pokretnim platenenim krovom.

Alfieri će biti postavljen na skraćenu platformu koju koriste Quattrroporte i Ghibli, a bazni model imaće turbo-punjeni V8 motor sa najmanje 400 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: