Dacia Duster Pick-up

Nakon što su se na internetu pojavile fotografije prototipa pik-ap verzije modela Duster, Dacia je i zvanično predstavila ovo vozilo. Rumunski proizvođač saopštio je da je Duster Pik-up za sada namenjen isključivo flotnoj prodaji u toj zemlji i neće biti ponuđen individualnim kupcima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2014.

09:25

Default images

Duster Pick-up zasnovan je na verziji 4x4, a nastao je u saradnji sa lokalnom rumunskom kompanijom Romturingia koja je specijalizovana za modifikovanje modela marke Dacia u automobile za posebne namene, kao što su vozila hitne pomoći.
Dačijin terenac je prepravljen tako da je zadržan prednji deo kabine sa dva sedišta, a kabina je odvojena od teretnog odeljka metalnom pregradom sa velikim prozorom, zahvaljujući kome je omogućena preglednost u vožnji unazad.
Kabina je dodatno zaštićena u slučaju prevrtanja ugradnjom spoljašnjih rol-bar ojačanja.

Teretni odeljak dugačak je 1.700 mm, a u njemu može da se preveze tovar težine do 450 kg.
Za pogon je upotrebljen postojeći 1.5 dCi dizelaš sa 110 ks.

Dacia je saopštila da je projekat započeo još krajem 2012, a izrađeno je nekoliko prototipova pre nego što je konačna verzija prošla homologaciju.
Na žalost onih kojima se svideo Duster Pik-up, Dacia ne planira regularnu serijsku proizvodnju ovog modela.

Za sada je predviđena samo flotna prodaja i to za naftnu kompaniju OMV Petrom, koja je naručila 500 vozila. Prvih 10 primeraka već je isporučeno naručiocu, a ostali će biti završeni do kraja 2015.
Ipak, oni najuporniji mogli bi da pokušaju da naruče svoj Duster Pick-up direktno od kompanije Romturingia, nakon što taj proizvođač završi modifikaciju prvih 500 automobila.

Procenjuje se da prerada jednog vozila košta oko 3.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: