Volkswagen predstavio Golf za sve terene

Poput Volkswagena Passat, i Golf je dobio Alltrack model sa povišenim odstojanjem od tla, koji je zasnovan na karavan verziji ovog automobila .

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 24.09.2014.

13:12

Default images

Osim što ima za 20 mm veći klirens od običnog Golfa, Alltrack zahvaljujući zaštitnim plastičnim dodacima na donjim delovima karoserije, novim krovnim šinama i redizajniranim branicima izgleda privlačnije od klasične karavan verzije.
Kako bi se uspešno kretao i van asfaltiranih puteva, Golf Alltrack standardno je opremljen 4Motion pogonom na sva četiri točka.

Ovaj model razlikuje se od ostalih Golf varijanti i po posebno dizajniranim 17 inčnim alu felnama i metalik sivim spoljnim retrovizorima.
Volkswagen objašnjava da Golf Alltrack u vožnji po standardnim putnim podlogama ima pogon samo na prednje točkove.

Kada siđe sa asfalta, snaga se raspoređuje po potrebi i gotovo u potpunosti može se prebaciti na zadnju osovinu.
Ako se u vožnji izabere Offroad mod, aktivira se funkcija automatskog usporavanja vozila i kontrole brzine eprilikom spuštanja automobila niz strm teren.

Pored toga što je osposobljen za terensku vožnju, Golf Alltrack u stanju je da povuče i prikolicu težine do 2 tone.
U ponudi će biti jedan benzinac i tri dizelaša. Benzinsku verziju pogoniće 1.8 litarski TSI sa 180 ks, koji je nov motor u gami Golfa.

Kada je reč o dizel motorima, kupci će moći da biraju između 1.6 litarske TDI jedinice sa 110 ks i dve 2.0 TDI varijante, sa 150 ks i 184 ks.

Benzinac i najsnažniji dizel motor biće standardno upareni sa šestobrzinskim DSG menjačem sa duplim kvačilom, dok će se u osnovnim verzijama preostala dva dizelaša snaga prenositi na točkove pomoću šestostepenog manuelnog menjača.
VW Golf Alltrack imaće premijeru na predstojećem auto-salonu u Parizu, a očekuje se da će početna cena biti nešto manja od 30.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: