Nova Škoda Octavia Scout uskoro na putevima

Škoda je objavila nove detalje o modelu Octavia Scout koji je predstavljen publici na ženevskom auto-salonu, a čija proizvodnja počinje u avgustu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

08:46

Default images

Češki proizvođač nedavno je objavio da je u junu proizveo 98.000 automobila u svojim fabrikama širom sveta, što predstavlja rekordnu mesečnu proizvodnju u istoriji kompanije.

Taj rekord mogao bi uskoro da bude oboren s obzirom da će u avgustu sa fabričkih traka početi da silazi Octavia Scout.
Automobil je baziran na karavan verziji nove Octavije sa 4x4 pogonom.

S obzirom da je namenjen i izletima izvan asfaltnih puteva, Scout ima korisne zaštitne plastične dodatke na donjim delovima branika, duž pragova i na lukovima blatobrana, kao i zaštitnu lajsnu pri dnu vrata, a dodatno je zaštićen i pod vozila.
Kako bi automobil mogao bezbedno sa se vozi po neravnom terenu, odstojanje od tla veće je za 31 mm u odnosnu na standardnu verziju modela Octavia i iznosi 171 mm, a na 17 inčne alu felne montirane su gume dimenzija 220/50.

Kao i klasična Škoda Octavia Combi, Scout nudi prostrani ptljažnik zapremine od 610 l sa podignutim sedištima, do maksimalnih 1.740 l sa oborenim naslonima zadnje klupe.
Nova Škoda Octavia Combi biće dostupna sa tri pogonske jedinice - jednim benzincem i dva dizelaša.

Benzinski TSI motor zapremine 1.8 l proizvodi 180 ks (132 kW) i uparen je sa šestobrzinskim DSG menjačem sa duplim kvačilom. Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja iznosi 6,9 l/100 km a emisija ugljen-dioksida 158 g/km.
U ponudi su i dve 2.0 TDI dizel jedinice. Slabiji motor razvija 150 ks (110 kW) i može se poručiti isključivo sa šestostepenim manuelnim menjačem. Automobil troši 5,1 l/100 km i emituje 129 g CO2/km.

Snažniji dizelaš sa 184 ks (135 kW) uparen je sa DSG menjačem. Deklarisana potrošnja ista je kao kod osnovne dizel verzije, a emisija ugljen-dioksida nešto je veća i iznosi 134 g/km.
Kao i kod standardnog modela Octavia Combi 4x4, snaga se šalje na sve točkove pomoću unapređenog sistema prenosa koji uključuje poslednju generaciju Haldex 5 kvačila.

Poboljšani sistem omogućava "inteligentnu" raspodelu snage, kako između osovina, tako i između svakog točka ponaosob. U uobičajenim uslovima vožnje, najveći deo snage prosleđuje se prednjim točkovima, a kada se za to ukaže potreba, snaga se postepeno raspoređuje i na zadnju osovinu.

Vozili smo: Škoda Octavia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: