Najzad dobra zamena za dugmiće

Sharp je predstavio prototip displeja koji bi mogao radikalno da promeni izgled i način dizajniranja instrument tabli, multimedijalnih sistema i drugih komandi u automobilima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2014.

15:09

Default images

Dizajn digitalnih ekrana godinama je bio ograničen njihovom pravougaonom formom, ali se u poslednje vreme i na tom planu stvari menjaju.

Japanski proizvođač elektronskih komponenti i uređaja konstruisao je takozvani "Free-Form Display" koji umesto tipičnog pravougaonika ima oblik koji predstavlja kombinaciju pravih i krivih linija.
Sharp tvrdi da njegova tehnologija omogućava da ekran poprimi najrazličitije forme. Na taj način će dizajneri multimedijalnih sistema, ali i instrument tabli u automobilima imati znatno veću kreativnu slobodu prilikom obilkovanja ovih uređaja.

Nova tehnologija je za sada u fazi prototipa, ali Sharp je saopštio da namerava da u najkraćem mogućem roku predstavi verziju koja je spremna za masovnu proizvodnju i ugradnju u najrazličitijim elektronskim uređajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: