Škoda CitiJet - ne treba svaki auto da bude kabriolet

Postoje modeli automobila koji izgledaju lepše u kabriolet verziji, kao i oni kod kojih transformacija u vozilo sa otvorenim krovom nije dala najbolje rezultate. Postoje i oni treći koje uopšte ne treba da zamišljamo bez krova.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.05.2014.

15:45

Default images

U Škodi su pomislili da bi od malog gradskog automobila Citigo mogao da se napravi kabriolet. Poduhvat je na sebe preuzela grupa mladih dizajnera koji se nalaze na obuci u Škodi, pod vođstvom glavnog dizajnera češkog proizvođača, Jozefa Kablana.

Kao rezultat šestomesečnog rada, nastao je koncept CitiJet koji će imati premijeru na festivalu dorađenih i prepravljenih automobila, Wörthersee, u Austriji.
Mladi dizajneri dali su sve od sebe, ali stiče se utisak da Citigo, kao i druga dva srodna modela VW grupe, Volkswagen Up! i Seat Mii, nije razvijen sa idejom da od njega nastane kabriolet.

Kako bi se kompenzovao nedostatak krova, konstrukcija je ojačana rol-bar elementima iza prednjih sedišta i na zadnjem delu automobila, a Citigo je postao dvosed.

Automobil je ofarban u plavo-belu kombinaciju uz odgovarajuće 16 inčne alu felne u kontrastnim bojama, a opremljen je istim 1.0 litarskim motorom sa 75 ks koji pogoni i regularni Citigo/Up!/Mii.

Vozili smo Škodu Citigo Elegance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: