Nova Opel Agila deliće platformu sa Chevroletom Spark

U pripremi je treća generacija modela Opel Agila. Za razliku od prethodne dve verzije, nova Agila neće imati dodirnih tačaka sa odgovarajućim modelima marke Suzuki, već će biti zasnovana na budućem Chevroletu Spark.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2014.

14:26

Default images

Opel će nakon modela ADAM, koji je zamišljen kao nešto skuplji, "lajfstajl" automobil, ponuditi tržištu još jedan mali gradski model koji će biti pristupačniji prosečnom kupcu.

Agila, kao već poznato ime u Opelovoj gami, deliće platformu i komponenete sa drugim sličnim modelom kompanije General Motors - novim Chevroletom Spark, koji bi trebalo da se pojavi na tržištu 2015.

Treba napomenuti da ova dva automobila neće predstavljati konkurenciju jedan drugom u Evropi, s obzirom da je Chevrolet najavio da će se 2016. povući sa ovog tržišta.
Foto: carscoops.com
Prototip nove Agile koji je fotografisan tokom test vožnje, poptuno je prekriven kamuflažnom folijom, ali može se videti da je u pitanju vozilo sa 5 vrata sa zasečenim zadnjim delom.

Očekuje se da će za pogon biti upotrebljena atmosferska verzija Opelovog trocilindričnog 1.0 litarskog benzinca, kao i turbo-punjene varijante ovog motora, sa 90 i 115 ks, koje su već predstavljene u modelu ADAM.
Foto: carscoops.com
Nova Ople Agila ne očekuje se u prodajnim salonima pre 2015. godine.

Pročitajte više o aktuelnoj, drugoj generaciji modela Opel Agila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: