Automobili

Utorak, 01.04.2014.

10:57

Direktorka GM-a na saslušanju u američkom Kongresu

Direktorka kompanije General Motors, Meri Bara, biće u utorak saslušana u Kongresu SAD. Bara članovima ovog državnim tela treba da objasni zašto je GM u periodu od deset godina prodavao nekoliko miliona neispravnih automobila.

Izvor: B92

Default images

"Ne znam zašto je trebalo toliko vremena da saopštimo da postoje tehnički problemi na vozilima, ali ćemo svakako ispraviti greške", rekla je Meri Bara uoči saslušanja.

U utorak će biti saslušan i visoki predstavnik američke Agencije za bezbednost saobraćaja, Dejvid Fridmen.

Saslušanje se dešava u trenutku kada je GM saopštio da povlači još 1,3 miliona vozila u SAD zbog mogućih problema sa servo uređajem volana.

General Motors je u ponedeljak povukao modele Chevrolet Malibu, Chevrolet Malibu Maxx i Chevrolet HHR, zatim Saturn Aura, Saturn ION i Pontiac G6. Sva vozila su proizvedena pre 2010. godine.

Kompanija je navela da se očekuje da će gubici zbog povlačenja tih automobila iznositi oko 750 miliona dolara u prvoj četvrtini 2014. godine.

Od februara 2014, GM je povukao 6,1 miliona svojih vozila zbog različitih kvarova, prvenstveno na kontakt-bravi, kao i zbog problema sa vazdušnim jastucima.

Kompanija je već predmet tri istrage u SAD zbog prethodnih serija povlačenja vozila, takođe zbog kvara kontakt-brave usled čega se u vožnji može isključiti motor i blokirati volan. Ovaj probelm je do sada doveo do brojnih udesa i 12 smrtnih slučajeva na putevima.

Izvor: B92, Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: