Automobili

Četvrtak, 20.03.2014.

09:44

BMW veruje da ima prostora za novi model X2

Prema nezvaničnim informacijama, nakon lansiranja modela X4, BMW planira još manji krosover koji bi delio platformu sa budućom, drugom generacijom BMW-a X1.

Izvor: B92

Default images

BMW navodno smatra da između modela X1 i X3 ima prostora za još jedan krosover koji bi sledio filozofiju na kojoj su zasnovani BMW X4 i BMW X6.

BMW X2 bio bi postavljen na platformu sledeće generacije modela X1, a spekuliše se da bi bio dostupan isključivo sa xDrive pogonom. Automobil bi, poput modela X4 i X6, imao kupeovski oblik karoserije, a u ponudi bi se našle verzije sa 3 i 5 vrata.

Ako BMW realizuje svoje planove, za pogon će biti iskorišćeni motori iz palete modela X1, koji će standardno biti povezani sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok će kao opcija na raspolaganju biti osmostepeni automatik.

Prema istim informacijama, BMW X2 trebalo bi da se pojavi na tržištu 2017. godine.

Saznajte više o modelu BMW X4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: