Stiže Opel Insignia Country Tourer sa prednjim pogonom

Opel je objavio da će njegov kros-model, Insignia Country Tourer, biti dostupna i sa pogonom na prednje točkove. Automobil koji je predstavljen u leto 2013. do sada je mogao da se nabavi samo u verziji sa 4x4 pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2014.

14:11

Default images

U verziji sa prednjim pogonom, ovaj robusni karavan srednje klase moći će da se upari i sa novom generacijom 1.6 ECOTEC turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem koji proizvodi 125 kW/170 KS, kao i sa dvolitarskim turbo-dizel motorom sa 120 kW/163 KS.

Tako će ljubitelji Insignije kojima se više sviđa stil karakterističan za "off-road" vozila sa štitnicima karoserije i šasije, a kojima nužno ne treba pogon na sve točkove, moći da odaberu verziju koja ima samo pogon na prednje točkove.

Jedna od njenih prednosti je i smanjenje potrošnje goriva i CO2 emisije, naročito u verziji sa novim 1.6 ECOTEC motorom.
Što se tiče modela Insignia Country Tourer 2.0 CDTI, ovaj automobil uz pogon na prednje točkove, šestostepeni ručni menjač i tehnologiju Start/Stop troši 4,5 litre dizela na 100 km, što je oko 20% manje od verzije sa pogonom na sve točkove.

Emisija ugljen-dioksida ovog modela iznosi samo 119 g/km pa je Insignia Country Tourer 2.0 CDTI nosilac oznake energetske učinkovitosti A+.

Pročitajte više o modelu Opel Insignia Country Tourer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: